Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 5-7 martie 2014

Prognoza meteo 5-7 martie 2014

Miercuri vremea va fi in general inchisa, iar temporar vor fi precipitatii sub forma de ploaie in Banat, Oltenia si Muntenia, unde cantitatile de apa vor depasi izolat 20l/mp.  In celelalte regiuni din tara se vor semnala local ploi slabe cantitativ. In zona de munte precipitatiile vor fi mixte.  Temperaturile se vor situa peste mediile climatologice specifice acestei perioade a anului, in special in regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor situa intre 4 grade in Moldova si 15-16 grade in nord-vestul tarii. In sudul tarii si in zona inalta de munte vantul va sufla de la slab la moderat. Izolat se va forma ceata. Joi vremea ramane inchisa iar temperaturile se vor situa peste mediile climatologice. Temperaturile maxime se vor situa intre 6-7 grade in Moldova si 14-15 grade in Transilvania. Se vor semnala precipitatii mixte in Carpatii Meridionali, iar cantitatile de apa vor depasi 20l/mp. Vineri vremea ramane inchisa, iar pe  arii extinse din regiunile extracarpatice si local in restul tarii se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie. Temperaturile maxime se vor situa intre 6 grade la Suceava si 14 grade la Targu Mures. 


Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice, tot vreme inchisa si cu ploi - pe arii extinse in Banat si doar local in Crisana, Transilvania si Maramures. In Banat se pot aduna izolat 20 l/mp, dar in rest ploile sunt slabe. Temperatura este ridicata, mai mare decat media climatologica: pana la 15-16 grade in Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Zalau si Bistrita.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, nici o schimbare fata de ieri. Ploua de dimineata pana seara si izolat cantitatile de apa pot trece de 20 l/mp. Vantul bate moderat, si din cand in cand cu intensificari. Şi aici vremea este calda pentru aceasta data, cu maxime intre 10 si 15 grade. Cel mai cald va fi in Lunca Dunarii.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea vremea este in aceeasi nota: fara soare, cu ploi pe arii extinse si cu vant. La amiaza vor fi 12 grade la Tulcea si la fel la Constanta. 

Vremea in Moldova
In Moldova de asemenea ploua, dar ploile sunt in general slabe cantitativ. Este cea mai rece regiune a tarii, cu valori termice specifice perioadei in care ne aflam: maxime de 5-7 grade in partea nordica a regiunii si 10-12 grade la Iasi, Focsani si Galati.

Vremea in Bucuresti
Vremea se va mentine inchisa, dar mai calda decat ar fi normal la aceasta data in capitala. Temporar va ploua, iar vantul va sufla in general moderat. De la 5 grade dimineata, temperatura ajunge la pranz la 10...11 grade.

Vremea la munte
La munte, vremea va fi in general inchisa, dar mai calda decat in mod normal pentru prima decada a lunii martie. Se vor semnala precipitatii mixte - ploaie, lapovita si ninsoare - pe arii extinse in Carpatii Meridionali, unde cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp, si mai slabe si doar local, in restul zonei montane. Vantul va avea intensificari sus, pe crestele montane, iar regimul termic nu va avea modificari semnificative fata de zilele anterioare. 

Vremea joi
Joi vremea va fi in general inchisa, ca si astazi. Va ploua pe arii relativ extinse in regiunile extracarpatice si local in rest. Izolat in sudul tarii cantitatile de apa vor mai depasi 20 l/mp. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Temporar, in cursul zilei, vantul va avea unele intensificari in sud-estul si nord-vestul extrem al tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6-7 grade in nord-est si 14-15 grade la Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca si Tg Mures. Izolat se va semnala ceata.

Vremea joi in Bucuresti
Joi vreme inchisa si in capitala, dar calda pentru aceasta data: 6-7 grade dimineata si in jur de 10 la amiaza. Temporar va mai ploua. Vantul va sufla slab si moderat. 

Vremea vineri
Nici vineri vremea nu se schimba semnificativ. Din nou nori multi si ploi. Pe arii extinse va ploua in regiunile extracarpatice si local in rest. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Temporar, vantul va avea unele intensificari in sud-estul si nord-vestul extrem al tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 grade la Suceava si 14 grade la Tg. Mures. 

Vremea vineri in Capitala
In Bucuresti, vreme calda pentru aceasta data si in general inchisa. Temporar va mai ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. 5-6 grade vor fi dimineata, iar la amiaza, 9...10 grade.
5 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.