Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 3-16 martie 2014

Prognoza meteo 3-16 martie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 martie 2014 a fost realziata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. In acest interval temperaturile se vor situa peste cele climatologic normale pentru prima jumatate a lunii martie. In saptamana 3-9 martie temperaturile maxime se vor situa intre 6 grade Celsius Transilvania si Moldova si 14 grade in Banat si Crisana. In saptamana 10-16 martie, temperaturile vor inregistra o usoara scadere, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ scazuta pentru majoritatea regiunilor din tara.  

Banat 
Valorile termice vor continua sa se situeze si in prima jumatate a lunii martie peste cele climatologic normale. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 11…14 grade. Abaterea termica pozitiva va fi chiar si mai evidenta in privinta valorilor minime nocturne, care se vor incadra in medie in ecartul 3…5 grade. O usoara scadere de temperatura este posibila in perioada 11…13 martie, dar valorile se vor situa in limite apropiate de normalul datei. Ploi locale, slabe si moderate cantitativ, se vor semnala in special in prima saptamana, cu o probabilitate mai mare in perioada 3 - 6 martie.

Crisana
Regimul termic se va mentine in tot intervalul celor doua saptamani peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii martie, chiar daca vor fi usoare variatii de temperatura. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 11…14 grade. In privinta minimelor, sunt de asteptat in continuare abateri pozitive semnificative fata de mediile climatologice ale perioadei, in orele diminetilor urmand a se inregistra in medie intre 2 si 5 grade, posibil valori mai scazute in intervalul 11 - 14 martie. Ploi locale, slabe cantitativ, vor fi in primele zile ale intervalului, intre 3 si 6 martie, iar probabilitatea va creste din nou dupa data de 11 martie. 
 
Transilvania 
Regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice, astfel ca ziua vor fi in medie 6…11 grade. In privinta temperaturilor minime, in prima saptamana, la nivelul intregii regiuni, vor fi in medie 1...3 grade, reprezentand valori mult mai ridicate decat cele specifice perioadei. In cea de-a doua saptamana, scaderea de temperatura estimata va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu o medie a valorilor nocturne de -2...0 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare in primele zile, intre 3 si 6 martie, dar acestea se vor semnala local si vor fi in general slabe.

Maramures
In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar in special in prima saptamana, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la inceput de martie, astfel ca media maximelor va fi de 9...13 grade. Abaterea pozitiva a temperaturilor minime va fi semnificativa in perioada 3 - 9 martie, cand vor fi valori medii de 2...3 grade. Usoara scadere de temperatura estimata pentru intervalul 10 - 15 martie va conduce la inregistrarea unor valori nocturne mai apropiate de cele climatologic normale, respectiv o medie in jurul a 0 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare intre 4 si 6 martie si in jurul datei de 13 martie, dar vor fi ploi locale, slabe cantitativ.

Moldova
Intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi diurne apropiate de cele specifice datei calendaristice, in medie de 4...6 grade, apoi ecartul mediu al valorilor maxime, respectiv 8 la 12 grade, va fi in general peste cel normal in prima jumatate a lunii martie. In privinta regimului valorilor nocturne, acesta se va mentine peste cel climatologic normal, cu precadere in prima saptamana, astfel ca, la nivelul intregii regiuni, media minimelor va fi intre 1 si 4 grade. Probabilitatea pentru ploi, slabe si moderate, va fi mai mare in primele zile ale intervalului de referinta, respectiv in perioada 3 – 7 martie. 
 
Dobrogea
Pe tot parcursul intervalului de prognoza atat temperaturile diurne, dar mai ales cele nocturne vor caracteriza o vreme calda pentru prima jumatate a lunii martie. 
Mediile temperaturilor maxime vor oscila usor intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra indeosebi in ultimele zile ale intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 5 grade pana spre sfarșitul primei saptamani de prognoza, pentru ca mai apoi sa marcheze o scadere usoara, de aproximativ 2 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi relativ constante. Pana in jurul datei de 8 martie, local si temporar va ploua, in general slab cantitativ. In cea de-a doua saptamana de prognoza, probabilitatea de ploaie va fi mai scazuta. 

Muntenia
Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi in general mai ridicat decat cel specific acestei perioade, mai ales in ceea ce priveste temperaturile nocturne. Astfel, dupa ce in primele doua zile media maximelor va fi de aproximativ 8 grade, incepand din data de 5 martie si pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza aceasta se va situa in jurul valorii de 12 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade, cu cele mai ridicate valori in prima saptamana de prognoza. Pana in jurul datei de 7 martie, pe arii relativ extinse se vor semnala ploi, izolat mai insemnate cantitativ. Incepand cu data de 8 martie probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai scazuta, acestea fiind posibile trecator si pe spatii destul de mici.

Oltenia
In medie, valorile termice diurne vor marca o crestere dupa primele doua zile de prognoza si se vor situa pana la sfarsitul intervalului in jurul valorii de 12 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, mediile temperaturilor minime vor fi mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei perioade, dar mai ales in prima saptamana, cand acestea vor fi de aproximativ 4 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, temporar moderate cantitativ si pe arii extinse, se va mentine ridicata in prima saptamana de prognoza. Ulterior, ploile isi vor face aparitia sporadic si vor slabe cantitativ.

La munte
Pe tot parcursul intervalului de prognoza, atat regimul termic mediu diurn cat si cel nocturn nu vor avea variatii semnificative. Astfel, mediile temperaturilor maxime vor fi de 2...4 grade, iar ale celor minime de -5... -2 grade. Pana in jurul datei de 8 martie, pe arii extinse se vor semnala precipitatii, temporar moderate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, 
pana la sfarsitul intervalului de prognoza, pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe si trecatoare. 

3 martie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.