Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 28 februarie - 2 martie 2014

Prognoza meteo 28 februarie - 2 martie 2014

In cele mai multe regiuni din tara vremea va fi calda, iar in regiunile intracarpatice va fi deosebit de calda.  Vineri, temperaturile maxime se vor situa intre 6 si 16 grade Celsius, exceptie putand face Moldova si Delta Dunarii unde temperaturile ar putea fi putin mai scazute. In estul tarii cerul va fi noros, iar izolat vor fi precipitatii sub forma de ploi slabe sau burnita. In restul tarii cerul va fi temperorar noros. Vantul va sufla puternic in sudul Banatului, insa in celelalte regiuni din tara acesta va ramane moderat. In cadrul diminetii, izolat, in zonele joase se va semnala ceata. In weekend vremea va ramane calda pentru aceasta perioada, insa cantitatea de precipitatii va diferi. In cadrul zilei de sambata, pe parcusul zilei vor fi precipitatii sub forma de ploi slabe si burnite, iar pe timpul noptii va ploua mai mult in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura. Duminica vor fi prezente si mai multe precipitatii sub forma de ploaie, izolat in Carpatii Meridionati si de Curbura unde cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. La altitudini de peste 1400 m precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare, incepand inca de sambata noaptea. 

Vremea in Transilvania, Maramures si in Banat
In regiunile intracarpatice urmeaza o zi veritabila de primavara, cu temperaturi maxime peste mediile climatologice specifice perioadei, dar cu soare cam sump la vedere. La amiaza vor fi valori termice in general peste 12 grade - cel mai mult, 15-16 grade in regiunile vestice. In sudul Banatului vantul va avea intensificari temporare. Dimineata, cu totul izolat, in zonele joase va fi ceata.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sudul tarii temperaturile maxime sunt ceva mai mari decat ieri, in general intre 11 si 13 grade in Oltenia si vestul Munteniei si intre 8 si 11 in estul Munteniei. Cu totul izolat, la primele ore ale zilei, in zonele joase de relief va fi ceata.
 
Vremea in Dobrogea
In Dobrogea aspectul vremii este inchis si izolat ploua slab sau burniteaza. In aceste conditii, la amiaza vor fi 8 grade la Tulcea si Constanta, chiar mai putin in Delta.
 
Vremea in Moldova
In Moldova norii vor acoperi mai toata ziua cerul, iar izolat va ploua slab sau va burnita. Pe arii restranse, la primele ore ale zilei, la ses va fi ceata. Ca si in ultimele zile, in Moldova se inregistreaza cele mai mici valori termice, maxime in general intre 5 si 8 grade, dar chiar si-asa sunt putin peste mediile climatologice. 

Vremea in Bucuresti
In Capitala, in continuare regimul termic se va situa peste cel normal la acesta data. Ziua incepe cu minus 2...zero grade si ceata, iar pana la amiaza, in conditii de cer temproar noros, temperatura urca pana in jurul valorii de 10 grade. 

Vremea la munte
Vreme calda pentru sfarsitul lunii februarie in cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea innorari temporare si spre seara si noaptea vin si ploile, local in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali si izolat in rest. La peste 1700 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea unele intensificari, in special pe creste. Pe vai si in depresiuni, dimineata, dar mai ales noaptea se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita. Temperatura aerului va creste usor.

Vremea sambata
Sambata, vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a tarii, chiar deosebit de calda in regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5-6 grade in nordul Moldovei si 16 grade la Timisoara. In sudul si estul teritoriului cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii restranse si izolat se va semnala ceata. In celelalte zone, in prima parte a zilei, vor fi ploi slabe, dar pe parcursul zilei este si loc de putin soare. In special in Carpatii Meridionali si Orientali, la peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla cu unele intensificari in Banat, Dobrogea, Moldova si la munte.

Vremea in Bucuresti
Sambata, in Capitala, vremea va fi calda pentru aceasta data: 1-3 grade dimineata si o maxima termica de 9 -10 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ploua slab, in special spre seara, cand si vantul se va intensifica.

Vremea duminica
Duminica, vreme calda, dar soarele ramane dupa nori aproape toata ziua. Va ploua peste tot in tara, cu mentiunea ca in regiunile intracarpatice ajung abia in a doua parte a zilei. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate, mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura si in Subcarpatii Getici. La munte, la altitudini de peste 1400m precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea temporar intensificari la munte si in sudul si centrul tarii. Temperaturile maxime vor fi de la 4-5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali, pana in jur de 14-15 la Timisoara, Oradea si Baia Mare 15.

Vremea in Capitala
Duminica, in Bucuresti e vreme inchisa. Temporar va ploua, iar vantul va avea intensificari temporare pe parcursul zilei. Dimineata, cald, 4-6 grade, dar maxima nu trece de 8 grade. 
28 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.