Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 21-23 februarie

Prognoza meteo 21-23 februarie

Vineri temperaturile vor ramane ridicate pentru aceasta perioada, iar local in regiunile de vest, centru si in zona de munte vremea va fi deosebit de calda. Temperaturile maxime se vor situa intre 7 grade in Moldova si 18 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi temporar noros, iar izolat se va semnala ploaie slaba si burnita. In regiunile sudice vantul va avea unele intensificari iar pe arii restranse din zonele joase va fi ceata. Sambata sunt asteptate ploi in vestul, centrul si nordul tarii, iar temperaturile maxime se vor situa intre 4 grade in Moldova si 13 grade in Transilvania si Banat. Duminica temporar va ploua in aproape toata tara, insa cantitatile de apa sunt nesemnificative. Temperaturile maxime se vor situa intre 3 grade in Moldova si 13 grade in sudul Olteniei. 


Vremea in Transilvania si in Banat
Vremea mult mai calda decat in mod obisnuit la acesta data in regiunile situate in interorul arcului carpatic. Aerul cald mediteranenea ridica mercurul in termometre la 10 grade chiar si in depresiuni la Miercurea Ciuc, 14 grade in Brasov si Cluj Napoca si 16 grade la Sibiu si Timisoara.

Vremea in Muntenia si in Oltenia
In sud cerul va fi in general noros si vor fi conditii de burnita sau ploaie slaba. Vantul va deveni in general moderat, asta inseamna viteze in jur de 30...40 km/h. Temperaturile sunt in continuare peste medie, maxime intre 10 grade in Baragan, pana la 14 grade in localitatile din nordul Olteniei. Ceata ar putea sa mai fi prezenta pe arii restranse dimineata.

Vremea in Dobrogea
Conditii de ceata si in Dobrogea unde peste zi soarele se ascunde printre nori, dar chiar si asa temperatura va creste pana spre 9 grade in Constanta si 11 grade la Tulcea.

Vremea in Moldova
Cer innorat si in cea mai mare parte a Moldovei, dar sansele pentru precipitatii sunt reduse. Cel mult ar putea sa apara izolat burnite sau ploi slabe, iar pe langa acestea dimineata sunt conditii de ceata. Vantul devine moderat in nordul regiunii, iar sub aspect termic o vreme calda, cu maxime de 11 grade in Galati, 8 grade in Bacau, 10 grade in Iasi si 7 grade la Suceava.

Vremea in Capitala
Si in Bucuresti va fi mai cald decat ar fi normal. De dimineata vor fi 3...4 grade, iar pana la amiaza temperatura creste spre 10 grade. Aspectul vremii va fi in general inchis si trecator, vor fi conditii de burnita. 

Vremea la munte
La munte maximele zilei se vor situa cu peste valorile normale la acesta data: 11 grade la Stana de vale si Paltinis, 10 grade la Predeal si 7 grade la Sinaia. Peste zi intervalele cu nori alterenaza cu cele cu soare si numai izolat se va semnala burnita sau ploaie slaba. Noaptea nebulozitatea se va accentua in Carpatii Occidentali si nordul Orientalilor, unde pe arii extinse va ploua slab. Vantul va avea intensificari pe creste. Izolat pe vai si in depresiuni va mai fi ceata. In weekend, desi temperaturile vor fi in usoara scadere, ele continua sa fie mai ridicate decat cele obisnuite la sfarsit de februarie. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii relativ extinse. In zona inalta vor fi lapovite si ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta. 

Vremea sambata
Sambata vremea va fi inchisa, dar relativ calda pentru ultima decada a lunii februarie. Temporar va ploua, in vestul, centrul si nordul tarii si local, in special seara si noaptea in rest. La munte, trecator vor fi si lapovite sau ninsori. Vantul va sufla cu putere in estul si sud-vestul tarii. Temperatura mai scade usor, astfel ca valorile maxime se vor incadra intre 4 grade in Moldova si 13 grade in Banat si Transilvania. Local, mai ales dimineata, va fi ceata in sud-est.

Vremea in Bucuresti
In capitala, sambata, cerul va fi noros si trecator va ploua, iar termometrele vor arata 4...5 grade dimineata si 8...9 grade la amiaza.

Vremea duminica
Duminica cerul va fi noros si temporar va ploua in aproape toata tara, insa cantitatile de apa nu prea sunt insemnate. Noaptea in estul in Transilvaniei dar si la munte pe tot parcursul zile precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia, Dobrogea si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi in continuare peste mediiile climatologice cu pana la 5 grade, cuprinse intre 3 grade in Moldova si 13 grade in sudul Olteniei.

Vremea in Capitala
Si in Bucuresti temporar va ploua duminica, iar temperatura maxima va fi de 7...8 grade, cu 2...3 grade peste media specifica acestei perioade.
21 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.