Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 14-16 februarie 2014

Prognoza meteo 14-16 februarie 2014

Temperaturile care se vor inregistra in acest interval vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil cu innorarai temporare si ploi slabe in Dobrogea la inceputul zilei si in  nord-vestul si vestul tarii. La munte se va semnala pe alocuri lapovita si ninsoare. Vantul va sufla de la slab la moderat, avand unele intensificari in zonele montane. Temperaturile se vor situa intre 3 grade Celsius in nordul Moldovei si 14 grade Celsius in sudul Munteniei. In aceasta dimineata se va forma ceata pe arii restranse in zonele joase si de sud est, dar si in regiunea Moldovei. Sambata temperaturile vor creste treptat iar temperaturile se vor situa intre 3 si 13 grade. Duminica temperaturile se vor situa intre  4 si 18 grade. 

Vremea in Bucuresti
In Capitala vremea este mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Aceasta dimineata este ceva mai rece decat precedentele, cu minus 3...minus 1 grad, dar pana la amiaza temperatura va creste pana la 11...12 grade, ceea ce insemna mai mult de 5 grade peste medie. La prima ora sunt si conditii de ceata. 

Vremea in Transilvania, Banat si Maramures
Norii se extind din nou peste regiunile intracarpatice, dar pana spre seara ploua slab numai in Banat, Crisana si Maramures. Noaptea, precipitatiile - tot slabe - se transforma trecator in lapovita si ninsoare la munte, dar si in zonele mai joase de deal si de podis. Maximele pornesc de la 7...8 grade si ajung la 12 grade - de exemplu la Sibiu, valori in continuare peste mediile caracteristice perioadei.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, o zi insorita si calda pentru aceasta perioada din an. Ceata prezenta dimineata se va ridica, astfel incat temperaturile amiezei trec de 10 grade: 12 la Craiova, 13 grade la Pitesti si Calarasi si 10 grade in Buzau si Slobozia.

Vremea in Dobrogea
Cer noros, dar si intervale cu soare in Dobrogea, unde la prima ora, izolat si trecator va ploua. Vantul sufla in general slab. Temperaturie sunt comparabile cu cele de la vest de Dunare: 10...12 grade, deci tot cald pentru acesta data.

Vremea in Moldova
Moldova ramane si astazi cea mai rece regiune a tarii – caldura de la soare este consumata in mare parte la topirea zapezii, iar daca mai adaugam si ceata, obtinem temperaturi de numai 4 grade la Suceava, 6 la Iasi si 8 grade in Bacau si Galati. Oricum si aceste valori sunt tot peste mediile climatologice.

Vremea sambata
Finalul de saptamana ne aduce vreme tot mai buna. Presiunea atmoferica creste treptat, ceea ce insemna ca norii si precipitatiile dispar in cursul zilei de sambata. Doar in prima parte a zilei in jumatatea estica a tarii vor mai fi unele innorari si izolat va ploua slab. In Carpatii Orientali si estul Meridionalilor, trecator va ninge slab, iar in estul Transilvaniei va fi lapovita. Vantul sufla mai tare pe crestele muntilor, pe litoral si in delta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 in Bucovina si 13 grade in vestul Olteniei.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, cer noros in prima parte a zilei, apoi soare generos. Deci inca o zi ce ne duce cu gandul la primavara, mai ales ca maxima estimata este de 8...9 grade.

Vremea duminica
Duminica, un nou proces de incalzire se simte la scara intregii tari, dar mai ales in vest unde vremea va deveni deosebit de calda. Ca aspect, o zi frumoasa, exceptand nord-vestul tarii, unde se innoreaza temporar - dar va ploua slab abia dupa caderea noptii. In primele ore ale zilei ceata ar putea persista in zonele joase din sud si est. Vantul se intensifica in Banat si Crisana, anuntand apropierea unui front atmosferic ce vine dinspre centrul continentului. Maximele vor fi cuprinse intre 4 grade in nordul Moldovei si 18 grade in dealurile Banatului.

Vremea in Bucuresti
Incalzire usoara si in Bucuresti, astfel de la cele -2...-1 grad din zori, pana la amiaza se vor strange in termometre 12 grade. Soarele va sraluci in voie, vantul va fi linistit, dar dimineata ar putea sa fie ceata. 

Vremea in restul tarii
In regiunile extracarpatice vremea se mentine rece, in timp ce in restul tarii va fi mai cald decat in mod normal in aceasta perioada. Ca aspect, ziua va fi inchisa, fara prea mult soare. Norii josi, cu ceata, chiciura si fulguieli, vor persista pe arii restranse, in special in sud. In celelate regiuni, innorarile vor fi temporare si local va ploua slab, iar pe crestele muntilor vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In aceste conditii cel mai rece va fi in zonele cu ceata persistenta: minus 6...minus 5 grade in sudul Campiei Romane. Cel mai cald va fi in Dealurile de Vest, 9...11 grade.
14 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.