Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 2 martie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 10-23 februarie

Prognoza meteo 10-23 februarie

Prognoza meteo pentru perioada 10 - 23 februarie 2014 a fost realziata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Pentru aceasta perioada se anunta o crestere a valorilor termice in majoritatea regiunilor din tara si vor fi sanse de precipitatii. In prima saptamana vremea va fi mai calda decat temperaturile normale pentru aceasta perioada cu temperaturi maxime situate intre 8 si 16 grade Celsius, iar cele mai calduroase zile vor fi 11 si 16 februarie. 
 
Banat 
 
In prima saptamana a intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 10 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor scadea usor, pana la medii cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius. Pana in data de 18 februarie temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 5 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Vor fi ploi in general slabe in zilele de 11, 12 februarie si in jurul datei de 16 februarie. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca in ultimele nopti vor fi conditii de lapovita. 

Crisana
 
Vremea va fi mai calda decat normal in prima saptamana a intervalului, cand temperaturile diurne se vor situa in medie intre 8 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie maximele vor scadea usor pana la medii cuprinse intre 6 si 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Pana in data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Vor fi ploi in general slabe in zilele de 11, 12 si in jurul datelor de 16 si 18 februarie. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca in ultimele nopti vor fi conditii de lapovita

Transilvania
 
In perioada 10 – 16 februarie maximele termice vor oscila in medie intre 6 si 12 grade si vor caracteriza o vreme calda. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante si apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape intreg intervalul de prognoza, cele mai scazute valori, in medie in jur de – 4 grade, se vor inregistra in noptile de 11, 22 si 23 februarie. In jurul datelor de 12 și 16 februarie si in perioada 18 - 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul noptilor trecator si lapovita sau ninsoare. In restul intervalului conditiile de precipitatii vor fi reduse. 
 
Maramures
 
Vremea va fi calda in perioada 10 – 16 februarie, cand temperaturile diurne se vor situa, in medie, intre 6 si 12 grade Celsius. Incepand din 17 februarie maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza minimele termice se vor incadra in medie intre – 3 si 3 grade. 
Vor fi ploi, in general slabe, posibil in fiecare zi, iar incepand cu data de 18 februarie cresc sansele de lapovita sau ninsoare, pe timpul noptilor. 
 
Moldova
 
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in medie intre 4 si 7 grade si doar in jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre – 3 si 0 grade, exceptand noaptea de 11 februarie cand pot cobori la medii de – 6 grade Celsius. In intervalul 12-14 februarie si in perioada 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnite, dar trecator si lapovite sau fulguieli. 


Dobrogea
 
In prima saptamana a intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 12 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime in jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul intregului interval si vor oscila in medie intre 0 si 5 grade. 
Vor fi ploi slabe sau burnite in zilele de 13 si 14 februarie si in perioada 17-20 februarie. 

Muntenia
 
Vremea va fi calda in prima saptamana, cand temperaturile diurne vor oscila in medie intre 7 si 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in data de 16 
februarie. In a doua saptamana, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 8 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza, minimele termice se vor incadra in medie intre – 2 si 1 grad, exceptand noaptea de 11 februarie cand pot cobori la medii de – 5 grade Celsius. Vor fi ploi slabe sau burnite in zilele de 12 si 13 februarie, dar si in perioada 17-20 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita. 

Oltenia
 
Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 7 si 10 grade Celsius, iar in data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza, la valori medii cuprinse intre – 2 si 2 grade. Vor fi ploi slabe sau burnite in jurul datei de 12 februarie, dar si in perioada 18-21 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.

La munte
 
In prima saptamana maximele termice se vor situa in medie intre 1 si 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori in zilele de 11, 12 si 16 februarie, iar cele minime intre – 4 si 2 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Dupa data de 17 febuarie, vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor avea 
valori medii in jur de 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, in medie, in jur de – 6 grade Celsius. 
In perioada 12-14 februarie vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare in zonele inalte. Dupa data de 16 februarie pana la sfarsitul 
intervalului vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ. 
 

10 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.