Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 6-8 februarie 2014

Prognoza meteo 6-8 februarie 2014

Iarna va putea fi resimtita in regiune extracarpatice unde vor fi semnalati nori josi, si ceata care va determina depuneri de chiciura, iar dincolo de arcul carpatic temperaturile se vor mentine ridicate precum in zilele anterioare. In ciuda faptului ca soarele nu va fi la fel de prezent ca si zilele trecute, temperaturile se vor mentine ridicate. In partea de vest, nord-vest si in centrul tarii sunt asteptate ploi slabe, la munte se va semnala lapovita, iar izolat exista posibilitatea de a se forma polei. Maximele zilei de joi se vor situa intre -6 grade in sudul Olteniei si 9..10 grade in Dealurile de Vest. Vineri temperaturile vor fi cuprinse intre -9 si -3 grade in depresiuni si 10...12 grade in Banat si Crisana. Sambata se vor inregistra temperaturi mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile intracarpatice, iar in restul tarii, temperaturile se vor apropia de mediile climatologice. 

Vremea in Transilvania si in Banat
In regiunile intracarpatice primavara se simte in aer. Va fi mai cald decat ar fi normal. Doar 3...5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei, dar 9...10 grade in zona de deal a Banatului. Nu mai este atat de mult soare, ci se mai aduna si nori, iar in partea vestica va ploua slab.

Vremea in Muntenia
In sudul tarii, vremea se mentine rece pentru aceasta perioda, in special la campie, unde maximele zilei vor fi de minus 2 grade in Craiova si minus 3 la Giurgiu, localitati unde norii cu plafonul jos si ceata asociata cu depunere de chiciura persista, burnita sau fulguieli. In subcarpati ziua se anunta insorita si evident mai calda: maxime de 5 grade la Pitesti si 6 grade la Targoviste.

Vremea in Dobrogea
Nori stratiformi, ceata si chiciura si in Dobrogea, dar pana la amiaza sunt sanse si de ceva soare. Ca urmare temperatura va creste mai mult decat ieri: vor fi 4 grade la Tulcea si 6 la Constanta.

Vremea in Moldova
In Moldova vremea se mentine rece pentru aceasta perioada in special pe vai si in depresiuni, unde ceata formata pe timpul noptii va persista si se va asocia cu burnita sau fulguiala. In aceste conditii, la Bacau si Focsani vor fi maxime negative, minus 2 ...minus un grad, in timp ce in zona submontana, la Piatra Neamt vor fi 2 grade cu plus.

Vremea in Capitala
Si astazi va fi rece in Capitala, in jur de minus 3 grade la amiaza. Sunt mari sanse ca peste zi cerul sa ramana acoperit de nori josi.

Vremea vineri 
In zonele joase din sudul si estul tarii valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru prima decada a lunii februarie si local, mai ales dimineata si noaptea, se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita sau fulguieli. In restul teritoriului, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, iar ceata se va semnala trecator, pe arii restranse. Cerul va fi temporar noros si izolat va ploua slab, iar in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4...-2 grade in zonele cu ceata persistenta si 10...12 grade in zona deluroasã a Banatului si Crisanei, iar cele minime se vor situa intre -9 si 3 grade, mai coborate in depresiuni spre -11 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 5 grade.

Vremea sambata
Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice. Cerul va fi temporar noros. Local in sud si est, precum si in depresiuni, mai ales dimineata si noaptea, va fi ceata, posibil burnita sau ploaie slaba, iar in vest si in nord-vest trecator va ploua. La munte, pe arii restranse, vor fi precipitatii mixte.Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3...-2 grade in zonele cu ceatã persistenta si 11...12 grade in Banat si zona deluroasa a Crisanei, iar cele minime se vor situa intre -6 si 4 grade, mai coborate in depresiuni spre -8 grade, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 6 grade.
6 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.