Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Fenomen periculos in judetul Neamt

Fenomen periculos in judetul Neamt

Oamenii din 4 localitati din Neamt se tem ca sloiurile uriase o sa vina peste ei, prin prisma inundatiilor.

Pe raul Bistrita s-au format bucati masive de gheata, care pot determina producerea de inundatii. Localnicii din Poiana Teiului, care isi plangeau mortii in anii trecuti si erau disperati din moment ce comunica era complet ocupata de catre gheturi, sunt din nou in pericol.

Bucatile de gheata formate pe raul Bistrita s-au desprins si au pornit in aval pana in dreptul localitatii Poiana Teiului, iar acum exista risc de inundatii. Reprezentantii ISU i-au informat pe localnici de pericol. Avand in vedere faptul ca bucatile masive de gheata sunt la doar cativa metri de localitate, zeci de gospodarii sunt in pericol de inundatie. 

Ultima inundatie care a lovit localitatea Poiana Teiului a fost in 2011. Tot din cauza inundatiilor din 2003,  trei tineri au murit fiind luati de apa, iar acum 20 de ani, intreg satul a fost acoperit de gheturi. 

In momentul de fata, fenomenul de zapor de pe raul Bistrita se intinde pe aproximativ 10 km, fiind monitorizat de catre Apele Romane si de catre ISU Neamt. In unele locuri, bucatile de gheata ating chiar si 5 metri inaltime. 
6 februarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.