Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru intervalul 31 ianuarie - 2 februarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 31 ianuarie - 2 februarie 2014

In est si local in centrul tarii vremea este rece, chiar geroasa dimineata. In Moldova, temperaturile maxime se vor situa intre minus 15 - 16 grade Celsius, pe cand in Dealurile de Vest temperaturile maxime vor atinge valori de plus 5 grade. Cerul va fi mult mai noros in regiunile extracarpatie iar in a doua parte a zilei va fi ceata, cu posibilitate de chiciura. In vestul, nord-vestul si centrul tarii innorarile vor fi temporare iar ceata va fi prezenta dimineata si seara. Intensificarile vantului vor fi prezente in aproape toata tara, cu preponderenta in jumatatea sudica si in nord-estul tarii, spulberand temporar zapada. 

Vremea in Bucuresti
In Capitala, dimineata e ger - minus 17 grade in termometre si conditii de ceata, cu depunere de chiciura. Peste zi, trecator mai poate ninge slab. In lipsa soarelui, la amiaza temperatura se opreste in jur de minus 9 grade.

Vremea la munte
La munte vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea, in masivele sudice si estice. La amiaza se vor inregistra minus 4 grade la Predeal si Semenic, minus 5 pe Ceahlau si 2 grade cu plus la Stana de Vale. Cerul va fi variabil, cu innorari in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si Orientali, unde pe arii restranse va mai ninge slab. Vantul va avea intensificari temporare pe creste, viscolind sau spulberand zapada. Noaptea si dimineata, pe vai si in depresiuni, izolat se va forma ceata, asociata cu depunere de chiciura.

La Sinaia -cota sunt 63 de cm de zapada, iar ninsoarea slaba mai poate pune cativa in cursul zilei. La Predeal, 40, iar la Poiana Brasov, 23 de centimetri de omat - perfect pentru schi. Totusi, mare atentie ca riscul de avalanse creste - deocamdata este gradul 3 din 5, in Fagaras si Bucegi. La Paltinis s-au depus 29 de cm de zapada, iar la Arieseni, 25.

Vremea in Transilvania si Banat
In regiunile intracarpatice urmeaza o noua zi cu temperaturi veritabile de sfarsit de ianuarie, cuprinse intre minus 1 grad la Alba Iulia si Cluj Napoca si plus 3 grade la Oradea, cu exceptia depresiunilor din estul Transilvaniei, unde sunt mai coborate, pana la minus 10 grade la Miercurea Ciuc. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si seara va fi ceata, asociata cu chiciura. Vantul va avea intensificari temporare in sudul Banatului.

Vremea in Muntenia
In sudul tarii avem parte de inca o zi, mult mai rece, chiar geroasa dimineata. Local va ninge slab, iar in a doua parte a zilei se va lasa ceata, asociata cu chiciura. Maximele, in general in jur de minus 9...minus 10 grade, usor mai ridicate in zona deluroasa: minus 5 grade la Ramnicu Valcea, minus 7 la Targoviste. Vantul se va intensifica, spulberand temporar zapada.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, desi dimineata este geroasa chiar si pe litoral, temperaturile maxime cresc simtitor in comparatie cu ieri, dar tot sub mediile climatologice vor fi: minus 8 grade la Tulcea si minus 1 grad la Constanta. Cerul va fi noros, izolat ninge slab iar vantul se intensifica si el.

Vremea in Moldova
In Moldova, gerul diminetii rezista - peste zi maximele vor fi de minus 11, minus 12 grade in sudul regiunii, pana la minus 15, minus 16 grade la Suceava si Botosani. Local va ninge slab si in a doua parte a zilei va aparea si ceata, insotita de chiciura. Vantul creste in intensitate in special in partea nordica a regiunii.

Vremea sambata
Sambata, desi valorile termice cresc usor, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada indeosebi in centru, in sud si in est, unde dimineata si seara pe spatii restranse va fi ger. Temperaturile maxime, in crestere, vor fi cuprinse intre minus 10 grade in nordul Moldovei, la Suceava, si 5...6 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi temporar noros in nord-vestul si centrul tarii, dar in restul regiunilor nu e loc de soare, ba chiar local ninge slab. Vantul sufla tare la munte, in sud-vest si in nord-est si pe arii restranse in celelalte zone. Pe arii restranse va fi ceata, asociata cu chiciura.

Vremea sambata in Capitala
Si in Capitala sambata, desi valorile termice vor marca o crestere, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada: minus 11, minus 10 grade dimneata, cand vor fi si conditii de ceata si chiciura si in jurul valorii de minus 4 grade la amiaza. Cerul va fi noros si trecator va ninge slab. Vantul va sufla moderat.

Vremea duminica
Duminica, temperatura continua cresterea treptata, dar in sudul, centrul si estul tarii vremea ramane tot rece pentru data din calendar; in Moldova si Transilvania va fi ger dimineata si seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 grade in nordul Moldovei si 6 grade in Maramures si in Dealurile de Vest. In sud-vestul, sudul si estul tarii cerul va fi mai mult noros si local va ninge. In restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temporar vantul va avea intensificari in zona montana inalta, in regiunile sud-vestice si sudice si pe arii restranse si in restul tarii. In zonele joase izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

Vremea duminica in Capitala
Tot rece pentru aceasta perioada va fi si in Bucuresti duminica, dar cu valori termice mai mari decat sambata: minus 7 grade dimineata si in jurul de minus 2 grade la amiaza. Cerul va fi noros si trecator va ninge slab. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.

31 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.