Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Directorul ANM: Probabilitate mare pentru emiterea codului rosu

Directorul ANM: Probabilitate mare pentru emiterea codului rosu

Ion Sandu, Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a anuntat miercuri dimineata ca exista o probabilitate foarte mare pentru emiterea unui cod rosu de ninsori si viscol.

In cadrul unei discutii purtate la sediul ANM cu premierul Victor Ponta, Ion Sandu a specificat faptul ca trebuie indeplinite trei conditii pentru emiterea unui cod rosu: stratul de zapada sa masoare cel putin 50 de centimetri, viteza vantului sa depaseasca 80...90 km/ora, iar intensitatea caderii zapezii sa fie de peste 10-15 cm/ora. 

De asemenea, directorul ANM a declarat ca exista o probabilitate ridicata de emitere a unui cod rosu miecuri dupa-masa pentru cateva ore in cazul indeplinirii celor trei conditii. 

Reprezentantii ANM au specificat ca vor fi atent monitorizate judetele din sud-est, cu preponderenta Dobrogea si Baraganul, cat si Ialomita, Calarasi, Buzau si Braila, care in prezent se afla sub cod portocaliu. 

Nu in ultimul rand, cei din conducerea ANM au amintit faptul ca viscolul va lua sfarsit joi spre pranz, insa va fi foarte puternic miercuri dupa-amiaza. 
29 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.