Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru intervalul 29 ianuarie - 31 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 29 ianuarie - 31 ianuarie 2014

Miercuri a intrat in vigoare doua coduri de ninsori si viscol, unul galben si unul portocaliu. Acestea vor afecta mai ales jumatatea sud-estica a tarii. Asadar, vremea se va inrautati, va fi inchisa si in continuare rece, chiar geroasa dimineata in nord-est si centru.

Miercuri ninsorile vor fi prezente pe arii extinse in cea mai mare parte a tarii, cu preponderenta in regiunile sudice si de sud-est, unde stratul de zapada nou depus va fi consistent. Se vor inregistra vanturi puternice in Baragan, Dobrogea si sudul Moldovei, unde se vor depasi la rafala 80 km/h. Zapada va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea va fi redusa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 10 grade in nordul Moldovei si 4...5 grade in sudul litoralului.

Vremea in Bucuresti
Capitala intra astazi sub cod portocaliu de ninsori si viscol, astfel ca vremea se va inrautati si va fi rece. Va ninge si se va depune un nou strat nou important de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de peste 60 km/h, viscolind si spulberand zapada. La amiaza nu vor fi mai mult de minus 4, minus 3 grade.

Vremea la Munte
La munte vremea este in continuare rece, local chiar  geroasa. Va ninge pe arii extinse in Carpatii Meridionali si Orientali si local in cei Occidentali. Vantul va avea viteze in special in zona inalta, unde va avea la rafala 60...70 km/h la rafala, iar in Carpatii de Curbura chiar 80 km/h. Prin urmare in zapada va fi viscolita si troienita, iar vizibilitatea va fi redusa. Noaptea ninsorile se vor retrage treptat catre masivele montane din  jumatatea de est a teritoriului.

Stratul de zapada este deja consistent si masoara: la Sinaia 57 cm, la  Predeal 38 cm, la Poiana Brasov 34 cm , la Paltinis 29 cm, la Arieseni 25 cm iar la Straja 25 cm.


Vremea in Transilvania
În regiunile intracarpatice urmeaza o zi de iarna cu ninsori in general linistite si temperaturi in limite normale. Doar prin sud-estul Transilvaniei vantul este mai insistent si viscoleste ninsoarea. La amiaza vor fi 0 grade la Timisoara, 2 grade la Baia Mare, 1 grad la Bistrita si Sibiu, minus 1 grad in Brasov si minus 5 grade la Miercurea Ciuc.

Vremea in sudul tarii
Sudul tarii va fi sub cod galben si portocaliu de ninsoare si viscol. Va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va sufla cu putere in special in judetele din estul Munteniei, cu viteze de peste 70...80 km/h. Prin urmare, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa. Temperaturile maxime vor fi de minus 6...minus 3 grade la campie, iar in dealurile subcarpatice aflate la adapost de invazia aerului rece, vor fi 1...2 grade cu plus.

Vremea in Dobrogea
Si Dobrogea este sub cod portocaliu de viscol pana maine la ora 10. Aici ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. În sud-estul regiunii mai pot fi si ploi sau lapovite si se va depune polei. La amiaza vor fi minus 2 grade la Tulcea si 4 grade cu plus la Constanta.

Vremea in Moldova
Ninsorile se extind si in cea mai mare parte a Moldovei, iar in partea sudica din nou este in vigoare un cod portocaliu de viscol. Astfel sunt asteptate rafale de vant ce vor trece de 70…80 km/h, iar zapada va fi troienita si spulberata. Maximele zilei vor fi cuprinse intre minus 10 grade la Suceava si Botosani si minus 5 grade la Galati.                      

Vremea joi
Joi, vremea va fi inchisa si rece, geroasa dimineata in nord-est si centru. Temporar, va mai ninge slab, in regiunile extracarpatice. În jumatatea de sud a tarii, vantul va fi activ, cu viteze mai mari in Banat, astfel zapada deja depusa va fi spulberata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 14 grade in nordul Moldovei, deci va fi ger chiar si la amiaza, in timp ce in Dealurile de Vest temperaturile vor fi peste limita de inghet, pana spre 5 grade cu plus. Noaptea mercurul in termometre va cobora pana spre minus 19 grade in Moldova.
 
Vremea joi in Bucuresti 
In Bucuresti foarte frig: minus 8...minus 7 grade la amiaza, dar cu vant de 40...45 km/h insemna la nivel de perceptie mult mai putin. În special in prima parte a zilei va mai ninge slab, iar zapada deja depusa va fi spulberata de vantul moderat.

Vremea vineri
Vineri, vremea se va mentine rece in cea mai mare parte a tarii, geroasa in special dimineata in sud, est si local in centru. Cerul va fi variabil, mai mult noros in regiunile extracarpatice, unde pe arii restranse va ninge slab si vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, Dobrogea si in zona montana inalta. La amiaza cel mai frig va fi la Suceva si Iasi, minus 14 grade, iar la Satu Mare si Oradea 3 grade.
 
Vremea vineri in Bucuresti
O dimineata geroasa si in Capitala – incepem ziua cu minus 16 grade in termometre si pana la amiaza abia se strang minus 8...minus 7 grade. Norii nu prea se lasa dusi, vor mai fi conditii ca, trecator, sa ninga slab, iar vantul va fi activ, dar nu mai mult moderat. Vor fi conditii de ceata si chiciura.

29 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.