Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Frigul tine scolile inchise

Frigul tine scolile inchise

Pentru a treia zi consecutiv, unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Calarasi, Ialomita si Prahova vor fi suspendate. Autoritatile abilitate au declarat faptul ca nu doresc sa puna in pericol integritatea copiilor, dat fiind faptul ca ninsorile vor reveni in perioada urmatoare.

Conform Inspectoratului Judetean Prahova, toate unitatile de invatamant preuniversitar de pe raza judetului Prahova vor fi inchise miercuri, pentru a treia zi consecutiv. 

De asemenea, autoritatile sustin faptul ca s-a luat aceasta decizie din cauza lipsei de electricitate in unele localitati, iar circulatia pe drumurile judetene si comunale se desfasoara cu dificultate. Iulian Badescu, primarul Ploiestiului, a cerut Inspectoratului Scolar Judetean ca unitatile de invatamant preuniversitar din municipiu sa nu isi deschida portile nici joi, dat fiind faptul ca judetul Prahova se va afla in ziua respectiv a sub avertizarea codului portocaliu. Totusi, o decizie in acest sens nu a fost luata pana in acest moment. 

Ileana Condrut, Inspectorul general scolar al judetului Ialomita a declarat ca, scolile si gradinitele de pe raza judetului vor fi inchise miercuri. 

De asemenea, si in Calarasi vor ramane inchise gradinitele si scolile miercuri. Prefectul de Calarasi, domnul George Iacob a declarat ca nu se doreste punerea in pericol a integritatii copiilor, avand in vedere ca exista o noua avertizare de cod portocaliu. La ora cand domnul George Iacob a declarat toate acestea, drumurile din judet nu erau blocat, dar se circula cu dificultate. Mai mult decat atat, utilajele se afla pe drumuri si incearca mentinerea curata a carosabilului, dar si largirea acestuia in locurile unde era ingustat de zapada. 

Totusi, nu doar universitatile de invatamant preuniversitar nu isi vor relua activitatea, ci si unele universitati din tara. 
 
Cursurile scolare sunt suspendate integral, marti, in Bucuresti si 12 judete, respectiv Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, si partial in Buzau, Giurgiu, Braila, Bacau, Botosani, Dambovita si Vaslui. 
 
Miercuri si joi nu se vor tine cursuri si in cadrul Universitatii Bucuresti din cauza vremii nefavorabile si a traficului ingreunat. Aceasta hotarare a fost luata de catre conducerea Universitatii Bucuresti care specifica intr-un comunicat de presa faptul ca "Examenele si cursurile stabilite pentru aceste zile vor fi reprogramate de comun acord intre cadrele didactice si studenti".

De asemenea, in cadrul zilei de marti au fost suspendate cursurile si la Universitatea Valahia din Targoviste, la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", la Universitatea din Pitesti si la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.  
28 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.