Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru intervalul 27 ianuarie - 9 februarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 27 ianuarie - 9 februarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 27 ianuarie - 9 februarie 2014 a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie folosind produse numerice ale Centrului de prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Pentru aceasta perioada se anunta o scadere a valorilor termice urmata de o usoara crestere pana pe data de 2 februarie. Dupa aceea, temperaturile vor scadea iarasi si se vor intalni precipitatii mixte si ninsori. 

BANAT 
Pana pe 2 februarie temperaturile vor marca o crestere treptata, astfel incat maximele diurne ajung pana la 4 grade. Intre 2 si 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va incalzi usor si treptat, urmand ca, la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza, sa se atinga medii termice de 5…6 grade la amiaza. In ceea ce priveste evolutia minimelor nocturne, acestea vor creste de la -9 grade pana spre 0 grade in intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scadere usoara si se vor mentine intre -4 si -2 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 
In jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai ridicata intre 1 si 4 februarie. 
 
CRISANA
In prima saptamana valorile termice maxime vor fi in crestere, de la medii de -3 grade ziua si -7 noaptea, spre 5 grade si, respectiv, -1 grad, pe 2 – 3 februarie. In urmatoarele zile temperaturile vor scadea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, dupa data de 6 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, o incalzire usoara si treptata sa aduca regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfarsitul celei de a doua saptamani, vor fi din nou, in medie, temperaturi maxime de 5…6 grade si minime de -1 grad. 
Va ninge, in general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, dupa care probabilitatea pentru precipitatii, cel mai probabil mixte, va fi mai mare intre 1 si 4 februarie si, din nou, pe 8 februarie. 

TRANSILVANIA 
Pana spre sfarsitul primei saptamani vremea ramane rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade si ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o crestere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua saptamana de prognoza va debuta cu o tendinta de usoara racire, valorile termice vor scadea cu 2…3 grade pana la jumatatea saptamanii, pentru ca la sfarsitul intervalului de prognoza sa se revina la un regim termic diurn normal pentru prima decada a lunii februarie, cu maxime, in medie, de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata pe 29 ianuarie, cand acestea vor fi sub forma de ninsoare, apoi intre 1 si 4 februarie, cand, trecator, pot fi si lapovite sau ploi. 
 
MARAMURES
Pana duminica 2 februarie, temperaturile maxime vor creste cu aproximativ 7 grade  dupa care probabilitatea pentruCelsius, ajungand la valori medii de 3...4 grade. Si tot la sfarsitul primei saptamani de prognoza, minimele nocturne, in crestere dupa 31 ianuarie, vor atinge valori medii de -3…-2 grade. In primele zile din cea de a doua saptamana, regimul termic va scade
usor, temperaturile nocturne vor cobori spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scadea spre 0 grade Celsius. Ulterior, pana la 
sfarsitul saptamanii, regimul termic nocturn va ramane relativ constant, in timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade. 
Va ninge, in general slab cantitativ, pe 29 ianuarie dupa care probabilitatea pentru precipitatii, posibil mixte, va fi mai mare intre 1 si 4 februarie si, din nou, pe 8 februarie


MOLDOVA
In prima saptamana vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. In primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca in jurul datei de 31 ianuarie regimul termic sa mai scada cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 si 2 februarie temperatura aerului va marca o crestere semnificativa, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. In cea de a doua saptamana de prognoza, regimul termic va avea o scadere usoara la inceput, dar catre week-end vremea se va incalzi din nou, atingandu-se medii termice de -6 grade noaptea si 2 grade ziua.
Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 si 29 ianuarie, precum si intre 1 si 3februarie, cand va ninge in general slab cantitativ. 

DOBROGEA 
In primele zile ale prognozei, maximele diurne vor avea variatii intre valori medii de -7 si 0 grade, iar minimele nocturne se vor mentine relativ constante in jurul unei medii de -8 grade. Dupa data de 30 ianuarie regimul termic va marca o crestere, astfel incat pe 2...3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua si 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta data. In a doua saptamana va avea loc o racire cu 5…6 grade, iar catre finalul intervalului de prognoza temperaturile vor creste din nou. 
Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 si 29 ianuarie, iar in intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ.


MUNTENIA 
Pana pe 31 ianuarie regimul termic va fi caracterizat prin variatii de temperatura intre medii de -4 si -8 grade ziua si intre -8 si -12 grade noaptea. 
Intre 1 si 3 februarie vremea se va incalzi pana la maxime de 1 ... 2 grade si minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o usoara racire, cu aproximativ 5 grade, pana la jumatatea celei de a doua saptamani de prognoza, si, abia spre finalul intervalului temperaturile vor creste din nou, spre maxime de 2...3 grade si minime de -5 grade Celsius.
Va ninge pe arii restranse si slab cantitativ pe 27 si 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie ninsorile se vor intensifica si se vor extinde ca arie. In intervalul 1-4 februarie precipitatiile vor fi mixte. 

OLTENIA
In primele trei zile vremea va fi cu mult mai rece decat in mod normal la aceasta data, si abia intre 31 ianuarie si 3 februarie temperaturile vor creste, de la -5 la 1 grad la valorile maxime si de la -9…-8 pana la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar temperaturile nocturne vor scadea, in medie, cu 6 grade, in timp ce maximele diurne se vor mentine in jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O usoara tendinta de crestere, cu 1…2 grade, se va manifesta abia la sfarsitul intervalului de prognoza. 
Va ninge in jurul datei de 29 ianuarie, iar intre 1 si 4 februarie va creste probabilitatea pentru precipitatii mixte, de asemenea pe arii extinse. 

LA MUNTE 
Pana spre sfarsitul primei saptamani regimul termic se va mentine relativ constant, cu medii de -6...-4 grade ale temperaturilor maxime si de -12…-10 grade ale celor minime. 
Dupa 31 ianuarie vremea se va incalzi usor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2...3 februarie. A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata prin temperaturi maxime intre -4 si 0 grade si minime intre -10 si -7, cu cele mai scazute valori la mijloc de saptamana. 
Va ninge pe 29 ianuarie si, din nou, in intervalul 1 – 4 februarie. In rest, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

27 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.