Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Directorul ANM: Viscol in sudul tarii de miercuri pana joi

Directorul ANM: Viscol in sudul tarii de miercuri pana joi

Directorul ANM, Ion Sandu: De miercuri pana joi viscol in sudul tarii. Nu plecati pe Cod Portocaliu la drum!

Ion Sandu, Directorul ANM a declarat ca, atat timp cat romanii nu respecta restrictiile pe care le implica Codul Portocaliu referitoare la plecarea la drum, autoritatile nu vor putea sa ii ajute. De asemenea, acesta a anuntat in cadrul RFI ca exista o probabilitate foarte mare ca ANM sa emita noi avertizari de viscol in sudul tarii. Aceste avertizari vor tine de miercuri dimineata si pana joi dimineata. 

Mai mult decat atat, directorul ANM precizeaza ca nu este un fenomen iesit din comun prezenta viscolului in luna ianuarie. Conform statisticii, in luna ianuarie se inregistreaza, in medie, aproximativ 4 viscole. Primul are loc in acest moment, iar miercuri va incepe cel de-al doilea. Asadar, Ion Sandu sustine faptul ca doua viscole in decursul lunii ianuarie nu reprezinta nimic iesit din comun. "Numai ca intr-adevar acest viscol a fost destul de lung ca timp. Adica un viscol in Romania dureaza cam 48 de ore, aici discutam de doua zile, doua nopti si iata, pentru cateva judete se prelungeste pana diseara, ar fi a treia zi. Deci asta e un lucru neobisnuit, intr-adevar, lungimea intervalului pe care se manifesta fara intrerupere viscolul."

Directorul ANM a adaugat faptul ca de miercuri va reveni viscolul: "Maine este o pauza, dupa iesirea din vigoare diseara a acestor coduri. E o pauza in sensul ca, nemaifiind vant, chiar daca ninge, ninge slab. Dar de miercuri dimineata pana joi dimineata, cu probabilitate foarte mare, ANM-ul va emite din nou avertizari pentru un viscol tot pe sudul tarii, de miercuri dimineata pana joi dimineata. Deci este destul de scurt ca timp, in comparatie cu viscolul in care ne aflam". 
27 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.