Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Drumuri si porturi inchise, trenuri si avioane cu intarzieri

Drumuri si porturi inchise, trenuri si avioane cu intarzieri

Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, A2 pe tronsonul Bucuresti - Fetesti si A3 Bucuresti - Ploiesti raman in continuare inchise circulatiei, informeaza Centrul Infotrafic.

Totodata, politistii anunta ca raman inchise urmatoarele drumuri nationale: DN1B Mizil (Prahova) - Buzau, DN1D Albesti (Prahova) - Urziceni (Ialomita), DN2 Afumati (Ilfov) - Focsani (Vrancea), DN21 Calarasi - Slobozia (Ialomita), DN22 Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila, DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN24D Varlezi (Galati) - Galati, DN2B Buzau - Vizireni (Buzau), DN2C Costesti - Padina (Buzau), DN2N Bogza - Dumbraveni (Vrancea), DN3 Fundulea (Calarasi) - Calarasi, DN31 Calarasi - Oltenita (Calarasi), DN4 Bucuresti - Oltenita (Calarasi), DN5 Bucuresti - Giurgiu, DN67C Novaci - Ranca (Gorj), DN7 Pitesti (Arges) - Ramnicu Valcea (Valcea).

De asemenea, potrivit ultimei informari emise de Centrului Infotrafic, la ora 16,00, pe trei drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj. Este vorba despre DN1A Brasov - Ploiesti (7, 5 tone), DN7 Ramnicu Valcea - Sibiu (7,5 tone) si DN71 Targoviste - Sinaia (3,5 tone).

Raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial, porturile din judetul Constanta.

"Recomandam ca, in cazul in care calatoriile cu automobilul in zonele aflate sub incidenta avertizarilor de vreme rea emise de Administratia Nationala de Meteorologie nu sunt absolut necesare, sa nu se porneasca la drum. Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc.). De asemenea, sfatuim conducatorii auto ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata. Pentru prevenirea unor situatii nedorite (accidente grave sau blocaje in trafic), este absolut necesar ca toti conducatorii auto sa respecte strict indicatiile si recomandarile politistilor rutieri, care actioneaza permanent pe toate arterele rutiere din tara pe care se circula ingreunat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile", subliniaza politistii.

Trei trenuri de calatori care circulau intre Bucuresti Obor si Constanta, respectiv intre Bucuresti Obor si Fetesti, au fost anulate, din cauza viscolului. De asemenea, mai multe zboruri de pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti au fost anulate sau amanate, intarzierile fiind si de peste 45 de minute. Totodata, toate porturile din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic.

Patru curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Capitala din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile astfel incat, pana sambata, la ora 15.00, numarul zborurilor anulate a ajuns la opt.

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, citat de Agerpres, au fost anulate cursele Air Serbia 642/643 Belgrad - Bucuresti - Belgrad, LOT Polish Airlines 641/642 Varsovia - Bucuresti - Varsovia, TAROM 605/606 Timisoara - Bucuresti - Timisoara si TAROM 704 Iasi - Bucuresti.

Anterior, fusesera anulate zborurile Lufthansa 1656/1657 si 1650/1651 Munchen - Bucuresti - Munchen, 1422/1423 Frankfurt - Bucuresti - Frankfurt, Alitalia 494/495 Roma - Bucuresti - Roma si Austrian Airlines 783/784 Viena - Bucuresti - Viena.

"Pe aeroporturile Bucurestiului, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu vant puternic si rafale care ating si depasesc 75 km/h si care transporta zapada la sol. Se inregistreaza intarzieri la decolarea de pe Aeroportul Henri Coanda, intarzieri determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de handling la sol ingreunate de vreme, care ajung punctual si la o ora", se precizeaza intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, pistele, platformele si caile de rulare ale Aeroportului International Henri Coanda si Aeroportului International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu sunt operationale si se intervine constant cu utilajele proprii de deszapezire si degivrare, pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor aeriene.
25 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.