Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se inrautateste: sunt posibile coduri rosii

Vremea se inrautateste: sunt posibile coduri rosii

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu a declarat vineri ca nu este exclusa prelungirea codului portocaliu de ninsori si viscol pana luni. De asemenea, acesta a adaugat ca emiterea de coduri rosii este posibila in cazul in care stratul de zapada va fi mai mare de 50 de centimetri in 24 de ore. 

Mai mult decat atat, acesta a organizat o videoconferinta la Palatul Victoria in care sfatuia populatia ca sa nu porneasca la drum si sa isi amane deplasarile pana duminica dupa-amiaza. 

Codul Portocaliu emis pentru judetele Gorj, Mehedinti, Valcea si Dolj deoarece stratul de zapada ar putea ajunge pana la 30-40 de centimetri, in timp ce vantul ar putea bate cu o viteza de peste 70km/ora. 

In judetele Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Buzau, Ilfov, Bucuresti, Braila codul portocaliu a fost emis in special datorita vantului, care va bate cu viteze de peste 75 km/ora. Totusi, stratul de zapada din aceste regiuni va fi mai mic. 

Sambata, ANM va oferi doua actualizari privind codul portocaliu. Pe langa judetele care deja se afla sub cod portocaliu s-ar putea adauga si judetele Arges, Olt, Prahova si Dambovita, iar judetul Mehedinti sa nu mai fie sub incidenta acestui cod. 

Directorul  ANM a mai afirmat faptul ca nu exclude emiterea de coduri rosii in cazul in care stratul de zapada va depasi 50 centimetri pe metru patrat in decursul a 24 de ore. 
24 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.