Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru intervalul 22-24 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul 22-24 ianuarie 2014

La mijlocul acestei saptamani procesul de racire a vremei continua, dar temperaturile sunt mai ridicate decat cele obisnuite pentru aceasta perioada. Sunt prognozate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare la munte si in zona Moldovei, inspre sfarsitul saptamanii fiind posibilitatea ca ninsorile sa se extinda in majoritatea regiunilor din tara. 

Vremea miercuri

Tot mai rece este vremea in Moldova, unde la amiaza vor fi numai minus 4 grade la Suceava. In restul tarii, chiar daca se mai raceste - in special in regiunile intracarpatice - tot cald pentru aceasta data va fi, 11...12 grade in Oltenia. Soarele, insa, va fi scump la vedere si vor fi precipitatii slabe, exceptand sudul tarii. Ninsori - la munte si in Moldova, lapovita in Maramures si Transilvania si ploi in restul regiunilor. Izolat se va depune polei. Vantul sufla mai tare in sudul si estul tarii.

Vremea miercuri in Capitala

In capitala, vremea nu se schimba prea mult. Vor fi 6 grade la pranz, cer acoperit si, trecator, ploi slabe. Vantul va fi cel mult moderat. 

Vremea miercuri la munte

La munte, aspectul vremii se mentine inchis, iar pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe, in special sub forma de ninsoare. Temperaturile vor mai scadea putin, astfel ca la Sinaia va fi 1 grad, la Predeal si Stana de vale, 3 grade, la Semenic minus 1 si sus, pe Ceahlau, minus 3 grade. Vantul va avea intensificari pe crestele inalte. 

Vremea miercuri pe regiuni

In regiunile intracarpatice temperaturile mai scad usor, dar tot mai mari decat cele normale la acesta data vor fi. Maximele vor fi de 3 grade la Miercurea Ciuc, 8 la Arad, Timisoara si Resita, chiar 9 grade la Deva. In Maramures si Transilvania precipitatiile vor fi mixte, iar in restul regiunilor sub forma de ploi slabe. In aceste conditii, se poate forma polei. Asa cum era de asteptat, la munte va ninge.

In reginile sudice, precipitatile se restrang ca arie, iar din loc in loc - in special in Oltenia - se mai arata si cate o raza de soare. Asadar, ploile vor fi mai putine astazi, dar in special in Baragan, pot favoriza depunerea de polei. La amiaza vor fi 11 grade la Craiova si Giurgiu, 10 grade la Pitesti - si mai rece spre est, doar 4 grade la Braila.

In Dobrogea temperaturile mai scad fata de ieri, astfel ca la Tulcea vor fi 5 grade, iar la Constanta, 7. Cerul va fi in general noros, pe arii restranse va ploua, vantul va continua sa sufle cu intensificari, iar dimineata vor fi conditii de polei.

In Moldova, iarna continua, ba chiar se extinde in toata regiunea. Astfel, regimul termic va fi in limite normale pentru acesta data...minus 4 grade la Suceava, minus 3 la Botosani si 2 grade cu plus in sudul reginii, la Galati. Va mai ninge local, iar in sud vor fi precipitatii mixte si izolat se va depune polei. Vantul ramane activ, dar fara sa depaseasca la rafala 40 km/h.

Vremea joi

Joi racirea vremii continua, astfel incat valorile termice ajung in jurul mediilor multianuale ale acestei perioade, exceptand sud-vestul si partial centrul tarii, unde va fi usor mai cald decat in mod normal la aceasta data. Asadar, diferente termice mari de la o regiune la alta: in nordul Moldovei vor fi maxime de minus 7... minus 6 grade, iar in vestul Olteniei si sudul Banatului vor fi 11 grade. Cerul va fi mai mult noros si trecator precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare si lapovita, local in nord si centru si pe arii restranse in rest. Izolat mai apare polei. Vantul va avea intensificari, in special la munte.

Joi vremea se va raci si in capitala, astfel incat maxima zilei va fi de 2...3 grade – valoare apropiata de media climatologica a perioadei. Cerul va fi mai mult noros si trecator se vor semnala precipitatii slabe mixte, cel mai probabil in primele ore ale zilei. Vantul va sufla slab, spre moderat. 

Vremea vineri

Vineri cerul va fi mai mult noros, iar precipitatiile se vor extinde in majoritatea regiunilor. In zona de munte si in Moldova vor predomina ninsorile, iar in restul teritoriului va fi lapovita si pe arii restranse vor fi depuneri de polei. Vantul se va inteti si in jumatatea de sud a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 8 grade - tot in nordul Moldovei - si 9 grade cu plus in Banat, la Timisoara.

Vineri, cerul va fi noros si in Bucuresti si mai ales seara si noaptea se vor semnala precipitatii mixte. Vantul se va intensifica temporar, iar maxima va fi de 2 grade.


22 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.