Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie 2014 a fost realziata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului european pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Conform prognozei, incepand din aceasta saptamana vremea se raceste treptat si cresc sansele de precipitatii, in majoritatea regiunilor fiind vorba de lapovita, iar in Moldova si la munte lapovita si ninsoare.

Banat

Pana in 27 ianuarie temperaturile vor marca o scadere treptata, mai accentuata in primele trei zile ale intervalului de prognoza, astfel incat maximele diurne ajung, in medie, de la o valori de 14 grade Celsius in prima zi, pana la 2 grade pe 26-27 ianuarie.  In ceea ce priveste evolutia minimelor nocturne, acestea vor scadea de la 6...7 grade la inceputul intervalului, pana la valori medii de -4 grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza. In a doua saptamana, regimul termic va marca o crestere treptata, spre medii de 3...4 grade ale valorilor maxime diurne si de -3...-2 grade ale minimelor nocturne, in perioada 29 ianuarie – 2 februarie. 

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in primele zile ale intervalului, cand va ploua temporar si, din nou, dupa data de 24 ianuarie, cand vor fi mai ales ploi, dar  trecator si lapovite sau ninsori slabe cantitativ. 
 
Crisana

In prima saptamana valorile termice maxime vor fi in scadere, de la medii de 13 grade, pana la aproximativ 1 grad la sfarsitul primei saptamani de prognoza, cand regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii ianuarie. La inceputul celei de-a doua saptamani, temperaturile vor creste usor, spre medii de 2...4 grade in intervalul 28 ianuarie – 2 februarie. Minimele nocturne se vor mentine pozitive la inceputul intervalului, dar incepand din 23 ianuarie vor cobori sub limita de inghet, devenind negative, cu valori medii de -5 grade in jurul datei de 27 ianuarie si de -3 grade la inceputul lunii februarie. 

Va ploua, in general slab cantitativ, in primele zile ale perioadei de prognoza si, din nou, in jurul datei de 25 ianuarie, cand precipitatiile vor fi mixte. 
 
Transilvania

Pana duminica 26 ianuarie, temperaturile maxime vor scadea cu aproximativ 10 grade Celsius, ajungand la valori medii de -2...-1 grad in jurul datei mentionate. In urmatoarele zile va avea loc o usoara incalzire, astfel incat, intre 29 ianuarie si 2 februarie, media maximelor diurne va atinge 1 grad Celsius, apropiata de norma climatologica a perioadei. Media temperaturilor minime va deveni negativa dupa primele trei zile, iar cel mai frig va fi in intervalul 26 - 28 ianuarie, cand se vor inregistra medii termice nocturne de -9 ... -8 grade Celsius. 

Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata intre 20 si 23 ianuarie, cand va ploua slab cantitativ si, ulterior, dupa data de 25 ianuarie, cand vor fi precipitatii slabe mixte. 

Maramures

La inceputul intervalului vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale maximelor diurne de 9...10 grade si ale minimelor nocturne de 3...4 grade. Pe 22 - 23 ianuarie va avea loc o racire accentuata, astfel incat intre 24 si 27 ianuarie se vor consemna medii ale temperaturilor maxime de -1...0 grade, in timp ce minimele termice vor cobori, in medie, spre -7 grade Celsius. Dupa 28 ianuarie se estimeaza o tendinta de usoara incalzire, care va determina in ultimele zile ale perioadei de prognoza, valori medii de 1...2 grade ale temperaturilor maxime si de aproximativ -4 grade ale celor minime. 

Probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ si predominant sub forma de ploaie, va fi mai mare in primele zile ale intervalului si, trecator, in jurul datei de 25 ianuarie. 
 
Moldova

In prima saptamana media valorilor maxime va scadea de la 2 la -8 grade Celsius, iar in a doua saptamana va creste spre aproximativ 1 grad in ultimele zile ale intervalului. Evolutia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare, in scadere de la 1 la -11 grade Celsius in prima saptamana, apoi in crestere spre -4 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. 

Probabilitatea de precipitatii, mai ales lapovite si ninsori, in general slabe cantitativ, va fi mai mare in primele zile ale prognozei, precum si in intervalul 24-27 ianuarie. 
 
Dobrogea

Vremea se va raci in prima saptamana a intervalului de prognoza, cand media temperaturilor maxime va scadea treptat de la 10...11 grade pana la -2...-1 grad intre 25 si 27 ianuarie. In acelasi interval minimele nocturne vor cobori, in medie, de la 5 la -6 grade Celsius. Dupa data de 28 ianuarie, un proces de incalzire va determina, in ultimele zile ale prognozei, medii ale maximelor diurne de 4...5 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ -1 grad, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru inceputul lunii februarie. 

Vor fi precipitatii, slabe cantitativ, sub forma de ploaie in primele zile, dar si lapovite sau ninsori, temporar, dupa 25 ianuarie. 
 
Muntenia

Pana pe 26...27 ianuarie vremea se va raci de la o zi la alta, astfel incat maximele termice vor scadea de la o medie de 8...9 grade in primele zile spre -1...0 grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza. In acelasi interval minimele nocturne vor scadea de la 4 la -6 grade, in medie. In a doua saptamana vremea se va incalzi, maximele diurne atingand in medie, dupa 29 ianuarie, 3...4 grade Celsius, iar minimele nocturne aproximativ -3 grade Celsius. 

Va ploua slab pe 22-23 ianuarie, iar intre 24 si 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ. 
 
Oltenia

In primele trei zile vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal la aceasta data, apoi temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade pana in jurul datei de 27 ianuarie, cand se vor atinge valori medii de aproximativ 1 grad Celsius la valorile maxime diurne si -6 grade la cele minime nocturne. In urmatoarele zile, vremea se va incalzi usor, astfel incat ultimele zile ale perioadei de prognoza vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal in aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 2...3 grade si ale celor minime de -4...-3 grade. 

Va ploua temporar in primele zile ale prognozei, iar in jurul datei de 26-27 ianuarie creste probabilitatea pentru lapovite sau ninsori, slabe cantitativ. 
 
La munte

Pana la sfarsitul primei saptamani temperaturile maxime vor scadea treptat, de la medii de 4...5 grade la inceput spre -5 grade in jurul datei de 26...27 ianuarie, cand minimele nocturne vor cobori spre valori medii de -11 grade, fata de 0...1 grad la inceputul intervalului. In a doua saptamana va avea loc o crestere a regimului termic, astfel incat, in ultimele zile, se vor atinge maxime diurne de -2 grade si minime nocturne de -8 grade Celsius, in medie, vremea devenind normala termic pentru inceput de februarie. 

Trecator vor fi precipitatii, mixte la inceput, apoi predominant sub forma de ninsoare, cu o probabilitate mai mare pe 21 - 22 ianuarie, dar si in intervalul 24 – 27 ianuarie. 

20 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.