Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 20-22 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru perioada 20-22 ianuarie 2014

La inceput de saptamana vremea se raceste si cresc sansele de precipitatii, iar in zona Moldovei si la munte va ninge.

Vremea luni

Luni vremea se raceste in nord-estul tarii, dar ramane calda in rest. Astfel, la amiaza, in nordul Moldovei temperatura nu trece de minus 1 grad, in timp ce in Banat vor fi maxime de 15...16 grade.

Cerul va fi mai mult noros si va ploua temporar in majoritatea regiunilor, dar in special in nord si in est. In sudul si centrul tarii aria ploilor se va restrange. In Moldova si la munte precipitatiile vor fi mixte si izolat se va forma din nou polei. Vantul sufla mai tare in vestul si nord-estul extrem al tarii, pe litoral si pe crestele muntilor. In zonele joase de relief sunt conditii de ceata dimineata.

Vremea luni in Bucuresti

Saptamana incepe cu vreme calda in Bucuresti, 4...5 grade dimineata si in jur de 8 grade dupa-amiaza. Norii se aduna temporar si ploua mai ales in prima parte a zilei. 

Vremea luni la munte

Vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime sunt pozitive in toate masivele: 2 grade cu plus pe Vf. Toaca din Ceahlau, 9 grade la Predeal, 8 grade la Paltinis, 5 grade la Semenic si 8 grade la Stana de Vale. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. La altitudini mari in Carpatii Orientali si pe arii restranse si in restul zonei montane trecator vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare si se poate forma polei. Vantul va sufla slab si moderat si cu unele intensificari sus, pe creste.

Vremea pe regiuni

In regiunile intracarpatice este vreme de primavara - daca este sa ne luam dupa temperaturile de la amiaza. Vor fi 16 grade la Timisoara, 13 grade la Oradea, 10 grade la Bistrita si 11 la Sibiu si Brasov. Ploile se concentreaza in Maramures si estul Transilvaniei, in timp ce in rest, printre nori se vede si soarele. 

In sud, ploile se raresc, dar in zonele joase vor fi conditii de ceata, asociata trecator cu burnita. Temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade peste mediile climatologice: maxime in general de 9...10 grade, chiar 13 grade in sudul Munteniei, la Calarasi.

In Dobrogea este mai cald decat la vest de Dunare. Maximele sunt de 14 grade in Constanta si 12 la Tulcea. Cerul va fi noros si mai ales in prima parte a zilei, local, va ploua.

In Moldova vremea schimba foaia – iarna este tot mai aproape in aceasta parte a tarii. Ploile trec in lapovita si chiar ninsoare in nord. Un alt fenomen ce ar putea sa apara este poleiul. Temperaturile scad semnificativ spre nord – locuitorii din Galati se bucura de 9 grade, in timp ce la Suceava mercurul din termometre nu mai trece de pragul de inghet. Va fi minus un grad la amiaza. Vantul se intensifica temporar.

Vremea marti

Marti, influenta aerului polar continental din Campia Rusa ajunge sa se simta si in spatiul geografic al tarii noastre – astfel, pentru dupa-amiaza zilei de marti in Nordul Moldovei termometrele vor ingheta la minus 3 grade, in tip ce la adapostul Carpatilor, in dealurile de Vest, inca se vor atinge 12...13 grade. Va ploua temporar in mai toata tara, dar in Moldova si sus, la munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Va aparea din nou poleiul, iar vantul va fi activ in special in sud si sud-est. in zonele joase de relief vor mai fi conditii de ceata. 

Vremea se raceste usor si in capitala maine. Cerul va fi noros si va ploua, iar vantul va deveni moderat. Temperatura maxima, plus 5 grade.

Vremea miercuri

Vremea continua sa se raceascã miercuri. Vor mai fi precipitatii slabe, in general sub forma de ninsoare, la munte si in Moldova... in restul tarii, mai ales ploi. Se mentin conditiile de formare a poleiului. Vantul va avea unele intensificari in sud-vest si nord-est. Maximele vor fi cuprinse intre minus 4 grade la Suceava si 10 grade la Craiova. 

Miercuri, in capitala, cerul va fi innorat si temporar va ploua, iar dupa caderea serii vor fi conditii de lapovita. Vantul va sufla de la slab la moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 5 grade.

20 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.