Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekend-ul 17-19 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru weekend-ul 17-19 ianuarie 2014

Si in acest weekend vremea va fi mai frumoasa si temperaturile  vor fi mai mari decat cele obisnuite pentru aceasta perioada, iar sansele de precipitatii sunt minime si sub forma de ploaie, doar la munte fiind mixte.

Vremea vineri

Vremea este mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Temperaturile maxime vor fi pozitive, cuprinse intre 2 grade in Oltenia, estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 13 grade in Banat.

Cerul va fi mai mult noros, exceptand regiunile sudice si sud-estice unde innorarile vor fi temporare.

In Maramures izolat va ploua cel mai probabil catre seara, iar in nordul Carpatilor Orientali sunt posibile precipitatii mixte, slabe. Mai ales dimineata, local in sud si est si pe arii restranse in rest va fi ceata asociata trecator cu burnita sau ploaie slaba. Vantul va avea intensificari in zona montana, iar in rest nu va trece de moderat.

Vremea vineri in Capital

In Capitala, 1..2 grade dimineata si in jur de 7 grade la amiaza. Cerul va avea innorari mai ales dimineata cand vor fi si conditii de ceata.

Vremea vineri la munte

Vreme calda la munte se mentine. In conditii de cer mai mult noros, astazi vor fi 6 grade la Sinaia, 8 grade la Predeal si Paltinis si zero grade sus pe Ceahlau. In cursul noptii, mai ales in masivele nordice se vor semnala precipitatii slabe in special sub forma de lapovita si ninsoare. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea va fi ceata, posibil asociata cu burnita. Vantul va avea intensificari.

In weekend va fi putin mai cald decat azi si vantul continua sa fie intens. Sambata cerul va fi mai mult noros in masivele nordice si temporar noros in rest.

In nordul Carpatiilor Orientali vor mai fi precipitatii mixte, slabe. Si duminica va fi neobisnuit de cald, iar cerul va fi in general variabil. Doar in masivele nordice innorarile vor fi mai accentuate, dar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este redusa. Spre seara si noaptea, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Zapada mai gasim doar pe crestele inalte, astfel ca la la Semenic mai sunt doar 4 cm, la Parang 9 cm, sus in Poiana Brasov 7 cm, la Paltinis 19 cm, iar la Balea Lac 51 cm. 

Vremea vineri pe regiuni

In regiunile intracarpatice urmeaza o noua zi in care soarele va sta mai mult ascuns printre nori. Temperaturile inca se situeaza peste mediile climatologice specifice perioadei si vor fi cuprinse intre 2...5 grade in depresiunile transilvane si 12..13 grade la Timisoara si Resita. In Maramures va ploua izolat cel mai probabil catre seara, iar in nordul Carpatilor Orientali vor fi posibile precipitatii slabe mixte.

In sudul tarii va fi ceva mai mult soare decat in celelalte zone cu exceptia sudului Olteniei unde ceata va persita si din aceasta cauza aici vor fi cele mai mici maxime din tara: 4 grade la Craiova si 2-3 la Calafat si Bechet. Dar in zona deluroasa maximele ajung la 10 grade la Ramnicu Valcea, Pitesti, Targoviste si Ploiesti.

In Dobrogea, cer temporar noros, ceata dimineata in special asociata trecator cu burnita dar tot cald si aici: 9 grade maxima la Tulcea si 10 la Constanta.

Si in Moldova se anunta inca o zi cu temperaturi ridicate pentru aceasta perioada. Chiar daca peste zi cerul va fi temporar noros iar dimineata se anunta cetoasa, la amiaza vor fi 4 grade in nord la Suceava si Botosani, 6 grade in centru la Iasi, Vaslui si Piatra Neamt si 7 grade in sud la Galati.

Vremea sambata

Sambata, vremea va fi tot calda pentru aceasta perioada din an, chiar mai calda decat vineri. Cerul va fi mai mult noros in jumatatea de nord a tarii si va ploua in Maramures si izolat in Crisana, Transilvania si Moldova. In nordul Carpatilor Orientali se vor semnala precipitatii slabe mixte. In restul tarii innorarile vor fi temporare si, mai ales dimineata si seara, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in estul Transilvaniei si 14 grade la Timisoara.

Cald si in Capitala, dimineata in jur de 1 grad si la amiaza 9...10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si seara se mentin conditiile de ceata.

Vremea duminica

Duminica tot cald pentru aceasta data din an, indeosebi in regiunile vestice unde temperatura este in crestere fata de sambata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1- 2 grade in nordul Moldovei la Suceava 2 si 15 -16 grade in Banat si Crisana. Cerul va fi variabil, exceptand nordul si estul tarii, unde vor fi innorari si izolat va ploua slab. Spre seara, treptat norii si ploile vor cuprinde toate zonele tarii. La munte si in nordul Moldovei ploile se pot transforma in lapovita si ninsoare. Vor fi conditii de polei. In orele diminetii, mai ales in zonele joase din sud si sud-est, pe spatii restranse va fi ceata.

Tot vreme calda si in capitala, cu 1- 2 grade dimineata si in jur de 10 grade la amiaza. Cerul, variabil ziua, se va innora treptat incepand cu orele serii si trecator va ploua slab. Dimineata vor mai fi conditii de ceata.
17 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.