Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 16-18 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru 16-18 ianuarie 2014

Spre sfarsitul saptamanii vremea va fi in continuare mult mai calda decat este normal pentru aceasta perioada a anului.  Cerul va fi acoperit de nori, dar precipiatiile vor fi putine, sub forma de ploi, iar la munte trecator sub forma de lapovita si ninsoare. Dimineata si seara sunt conditii de formare a cetii in mai multe zone din tara.

Vremea vineri in Bucuresti 

In Capitala, vremea ne rasfata din nou, si chiar daca soarele se mai ascunde printre nori, temperatura va creste pana la o maxima de 8...9 grade.

Vremea vineri la munte

La munte vremea ramane mult mai calda decat ar fi normal la aceasta data. La amiaza vor fi 3 grade la Sinaia, 4 grade la Predeal si la Stana de vale si minu 4 grade sus pe Ceahlau. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse in special in Carpatii Orientali va fulgui.. Pe vai si in depresiuni sunt conditii de producere a cetii.

Din pacate stratul de zapada, cat a mai ramas din el sus pe creste a continuat sa se topeasca, asa ca la Semenic mai sunt doar 4 cm, la Parang 9 cm, sus in Poiana Brasov 5 cm, la Paltinis 19 cm, iar la Balea Lac 49 cm. 

Vremea vineri pe regiuni

In regiunile intracarpatice, cerul ramane mai mult noros, dar precipitatiile se raresc. Vor mai fi ploi sau lapovita, la inceputul zilei in Maramures si Transilvania. In zonele joase, izolat se va semnala ceata. Temperaturile maxime sunt in continuare mult prea mari pentru aceasta data: intre 2...3 grade in depresiuni si 8 grade in Banat.

In sud, ziua a inceput cu nori multi si din loc burnita sau ploaie slaba, dar pana la amiaza soarele se va arata tot mai generos. Astfel, temperatura va creste mai mult ca ieri, pana la 9 grade in Craiova, 11 grade in Pitesti si Ploiesti, 10 grade la Giurgiu si 9 grade la Buzau si Braila. Vantul va sufla slab, cand si cand moderat.

In Dobrogea, cerul va fi mai mult noros in prima parte a zilei, cand izolat vor fi posibile ploi slabe. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura va creste la fel de mult ca si ieri, spre maxime de 10 grade atat la Constata cat si la Tulcea.

In Moldova scenariul meteorologic este cam acelasi. Cer innorat in prima parte a zilei si trecator ploi slabe in special in nordul regiunii, apoi si intervale cu soare. In zonele joase de relief, dimineata, izolat se va semnala ceata. Temperaturile maxime in continuare mult peste mediile climatologice, vor fi de 7 grade in Galati si Iasi si de 4 grade in Bacau si Suceava.

Vremea vineri

Vineri, vremea se va mentine foarte calda, cu valori termice maxime cuprinse intre 2 si 11 grade, usor mai ridicate spre 13...14 grade in Banat. Cerul va fi mai mult noros in nord, dar in restul tarii soarele va fi mai generos. Mai ales dupa caderea serii vor fi ploi slabe, in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei. In partea nordica a Carpatilor Orientali trecator va ninge slab. Vantul va sufla cu putere doar sus la munte, in vreme ce in rest nu va trece de moderat.

In Capitala soare printre nori si putina ceata in zorii zilei. Va fi cald in continuare, astfel cã temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade.

Vremea sambata

Sambata, temperatura mai creste usor, astfel ca la amiaza, termometrele vor indica intre 5 grade la Miercurea Ciuc si 15 grade la Timisoara, valori cu aproximativ 10 grade peste mediile climatologice specifice perioadei. Norii prefera tot nordul tarii, unde pe arii restranse va ploua slab. In nordul Carpatilor Orientali se vor semnala precipitatii mixte. In celelalte regiuni sunt conditii de ceata la primele ore ale dimininetii, dar dupa ridicarea ei soarele va fi destul de generos. Vantul va continua sa prezinte intesificari la munte.

Mai cald decat vineri si in capitala, unde la amiaza vor fi 11...12 grade cu mult peste media perioadei. Cerul va fi variabil, spre partial noros, iar vantul nu va trece de moderat.

16 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.