Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 14-16 ianuarie 2014

Prognoza meteo pentru 14-16 ianuarie 2014

La inceputul acestei saptamani, vremea continua sa se mentina mai calda decat cea obisnuita pentru aceasta perioada. In urmatoarele zile sunt sanse slabe de precipitatii, in general sub forma de ploaie, iar la munte trecator sub forma de lapovita si ninsoare.

Vremea marti in tara

Valorile termice vor fi mai ridicate decat ar fi normal in aceasta perioada din an in cea mai mare parte a tarii, dar in special in regiunile vestice, la deal si la munte. Cerul va fi variabil, cu mai multi nori spre seara in vestul tarii. Vantul se intensifica la munte, in sudul Banatului, Crisanei si, trecator, in sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 12 grade in dealurile Banatului.

Vremea marti in Bucuresti

In capitala, dupa o noapte rece, cu pana la minus 5 grade la periferie, vremea se anunta frumoasa si in continuare calda pentru aceasta perioada. Soarele este la datorie, vantul nu trece de moderat, iar in termometre se aduna in jur de 7 grade. 

Vremea marti la munte

La munte vremea este in incalzire, astfel ca valorile termice vor fi mai ridicate decat ar fi normal in aceasta perioada din an. La amiaza vor fi 8 grade la Sinaia si Predeal, 10 grade la Paltinis, 8 grade la Stana de Vale si 3 grade pe Vf. Toaca. Cerul va fi variabil, cu innorari spre searã si noaptea doar in Carpatii Occidentali. Vantul va avea intensificari pe crestele montane.

Zapada mai este doar pe creste: la Semenic sunt 9 cm, la Parang sunt 11 cm, sus in Poiana Brasov sunt 10 cm , la Paltinis sunt 20 cm, la Balea Lac sunt 50 cm, iar la Straja sunt 11 cm. 

Vremea marti pe regiuni

In regiunile intracarpatice urmeaza o noua zi cu temperaturi cu mult peste mediile climatologice speficice perioadei in care ne aflam. La amiaza vor fi 2..5 grade in depresiunile transilvane si 12 grade in dealurile Banatului, la Resita, de exemplu. Peste zi soarele este predominant si abia la lasarea serii cerul se va innora treptat in partea vestica. Vantul se intensifica in sudul Banatului, Crisanei si, trecator, al Transilvaniei.

In sud, tot vreme calda, dar putin mai rece decat ieri. Temperaturile maxime vor fi de 6 grade la Craiova, 8 grade la Pitesti si Targoviste si 8 grade la Giurgiu. Tabloul zilei este intregit de prezenta generoasa a soarelui, de norii pasageri si lipsa vantului care fac dintr-o zi de iarna, o adevarata zi de primavara. Acum, dimineata, la campie si pe vai sunt conditii pentru formare a cetii.

Vreme placuta si calda se anunta si in Dobrogea. Soarele este din nou la datorie, asa ca la amiaza vor fi 7 grade la Tulcea si Constanta. Vantul se simte, dar nu mai mult de moderat.

In Moldova soarele se vede printre nori, iar acum, dimineata, pe vaile si luncile raurilor, mai sunt conditii de ceata. Maximele sunt sub cele de ieri, dar tot peste mediile climatologice. La Galati vor fi 6 grade, in Bacau, 3, iar la Iasi si Piatra Neamt,  5 grade.

Vremea miercuri 

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit si miercuri, cu valori maxime cuprinse intre 4 grade in Bacau si 11...12 grade in mai multe localitati din vest si din sud-est, la Calarasi, Constanta si Tulcea. Va ploua slab, local in regiunile vestice si nord-vestice, iar spre seara si noaptea, posibil si in Transilvania, Moldova si Oltenia. In nordul Carpatilor Orientali, trecator vor fi si lapovite si ninsori. In sud si sud-est vremea e mai frumoasa, norii sunt mai putini, dar dimineata incepe tot cu ceata, asociata cu totul izolat cu burnita. Vantul se va simti mai tare pe crestele muntilor, in sudul Banatului si, trecator, al Transilvaniei, precum si in Dobrogea.

In Capitala, miercuri soarele este mai scump la vedere, iar ceata matinala poate persista in primele ore ale zilei. Cu toate acestea, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, in continuare peste ce ar fi normal la aceasta data.

Vremea joi

Si joi vremea se mentine calda. Ce-i drept, local in regiunile intracarpatice vor fi mai multi nori si poate chiar si ploi slabe. Spre seara si noptea norii se inmultesc si in sud si est, dar numai pe arii restranse va ploua. Sus la munte, precipitatiile, tot slabe cantitativ, pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul nu mai trece de moderat nicaieri in tara, iar maximele vor fi cuprinse intre 2 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 12 grade in sud-est. In zonele joase, dimineata, izolat va mai fi ceata.

In Bucuresti, joi va fi cald pentru aceasta data, mai cald decat miercuri. Maxima va fi de 10 grade, cerul va fi temporar noros, iar dimineata vor fi conditii de ceata.

 
14 ianuarie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.