Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Inceputul lunii februarie si al lunii martie se vor caracteriza prin ninsori si intensificari ale vantului. In luna aprilie sunt sanse reale de a se aseza bruma in depresiunile din centrul tarii.
Temperaturile vor depasi regimul termic caracteristic acestor perioade, apreciaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Luna februarie. In prima saptamna a lunii se vor semnala ninsori si intensficari ale vantului. Tot in aceasta perioada, se vor creea conditii de formare a poleiului si a cetii.
In sudul si estul tarii se vor inregistra temperaturi, care vor depasi nivelul termic specific acestei perioade, cu maxime ce ar putea trece peste 15 grade Celsius. Temperaturile cele mai mici, respectiv sub -15 grade Celsius, se vor inregistra in depresiunile din nord si centru. In restul tarii, maximele vor varia intre 8 si -1 grade Celsius, iar minimele intre -11 si -1 grade Celsius.

Luna Martie. Inceputul lunii ar putea debuta cu ninsori, intensificari ale vantului si cantitati de precipitatii, care ar putea depasi nivelul normal in toate regiunile, cu exceptia sudului tarii.
Sub aspect termic, se vor inregistra maxime intre 6 si 16 grade Celsius, in a doua jumatate a lunii, acestea ar putea trece de 20 grade Celsius, indeosebi in sud. Nu vor lipsi nici noptile friguroase, uneori chiar geroase cand se vor inregistra minime sub -10 grade Celsius, indeosebi in depresiunile din nordul si centrul tarii. In general, minimele lunii martie vor fi cuprinse intre -5 si 4 grade Celsius.

Luna Aprilie. Sub aspect termic, temperaturile inregistrate vor fi cele specifice acestei perioade, cu maxime intre 11 si 21 grade Celsius si minime intre -1 si 9 grade Celsius.
In sudul si vestul tarii, vor fi zile foarte calde, cu maxime ce vor trece de 25 grade Celsius.
Noptile reci vor fi in depresiunile din centru tarii, unde se vor semnala minime de sub -5 grade Celsius si formarea brumei.
Pentru aceasta luna, hidrologii prognozeaza ca debitele raurilor ar putea depasi cotele de inundatii odata cu topirea zapezii, indeosebi in zonele de deal si munte.

Sursa: Evenimentul Zilei, 1 februarie 2007

1 februarie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.