Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme mai calda decat normalul perioadei

Vreme mai calda decat normalul perioadei

Dupa temperaturile ridicate de Craciun, meteorologii spun ca vremea va fi neobisnuit de calda si in zilele urmatoare, cand, in vestul tarii, mercurul termometrelor va urca pana la 10 grade Celsius.

Valorile termice se vor mentine mai ridicate decat mediile climatologice pentru sfarsitul lunii decembrie. Cerul va avea innorari si izolat va ploua slab in sud-vestul tarii si la munte, iar in celelalte zone, cu totul izolat si trecator si vor fi burnite sau ploi slabe.

Sambata, vremea va fi frumoasa si calda in vestul, centrul si nordul tarii, unde cerul va fi mai mult senin, dar dimineata si noaptea izolat va fi ceata, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax. In sud si est vor fi innorari temporare si ceata va fi asociata izolat cu burnita, pe arii restranse dimineata si local in cursul noptii.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 5 si 15 grade, iar cele minime se vor situa intre -5 si 3 grade, mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 8 grade, dar si mai coborate in depresiuni, spre -6 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros si, mai ales in cursul noptii, se va semnala ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 8...10 grade, iar cea minima de -3...-2 grade.

La munte, vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va prezenta unele intensificari pe crestele inalte. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea se va semnala ceata posibil asociata cu burnita.

Duminica, vremea va fi calda pentru aceasta data in majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu innorari si local, dimineata si noaptea, ceata asociata cu burnita sau fulguieli trecatoare, in sudul si estul tarii si izolat in centru. Cu totul izolat vor fi conditii de producere a poleiului.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0...2 grade in zonele cu ceata persistenta din Campia Romana si 14 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai scazute in depresiuni, spre -9 grade.

La munte, vremea se va mentine in general frumoasa si calda pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Pe vai si in depresiuni se va semnala ceata asociata cu chiciura si burnita.

Luni, cerul va fi mai mult noros in sudul si in estul tarii, unde local, se va semnala ceata si, trecator, vor fi burnite sau fulguieli. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si izolat vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, cel mai probabil spre seara. Cu totul izolat vor fi conditii de formare a poleiului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse INTRE 0...2 grade in zonele cu ceata persistenta, mai ales din sud si sud-est SI 9 grade la Baia Mare, dar si in dealurile Munteniei, la Pitesti, de exemplu.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros si, mai ales in prima parte a zilei, se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita sau fulguiala. In aceste conditii, din nou temperatura maxima se opreste in jurul valorii de 1 grad.

Anul nou nu vine cu zapada, chiar daca ne vom pune aceasta dorinta la miezul noptii.

Va fi putin mai frig fata de Craciun, dar temperaturile sunt normale pentru aceasta perioada. De Revelion ninge slab doar la munte, in timp ce in Banat ploua. Iar ceata va fi nelipsita din peisaj.
 
Incheiem 2013 cu un cer noros peste toata tara. Din loc in loc in ziua de 31 decembrie vor fi fulguieli, iar in zonele joase ceata persistenta . Ziua vor fi inregistrate temperaturi maxime intre -2 si 8 grade C . Cu 2 grade in Capitala.
27 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.