Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 16-29 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 16-29 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 16-29 decembrie 2013 a fost realizata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
Banat

Pana pe 19 decembrie, media maximelor diurne va creste de la 2 la 5 grade, interval in care media minimelor nocturne va scadea usor, de la -2 la -4 grade. Intre 20 si 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila in jurul valorii de -3 grade. Apoi, pana in jurul datei de 26 decembrie, vremea se va incalzi astfel ca valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3...4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Cu mici variatii de temperatura de la o zi la alta, vremea usor mai calda decat in mod obisnuit va dura pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. 

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata in intervalul 25-29 decembrie. 

Crisana
 
In jurul datei de 19 decembrie, media maximelor diurne va creste, atingand 5 grade, iar media minimelor nocturne se va mentine negativa, coborand spre -4 grade. Intre 21 si 24 decembrie media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa in jurul valorii de -3 grade. Apoi, pana pe 26 decembrie, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel ca valorile termice maxime vor atinge o medie de 4...5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si -1 grad, instalandu-se astfel un regim termic usor mai cald decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii decembrie si care se va mentine pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. 

Vor fi posibile precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie, in intervalul 25-29 decembrie. 

Transilvania

In intervalul de prognoza, media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitiva, parcurgand faze succesive de crestere si de scadere; astfel, de la 0 grade pe 15 decembrie, se va ajunge la 4 grade pe 19 decembrie, apoi media va fi in jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfarsitul intervalului se va situa intre 2 si 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar in cele mai reci nopti (in jurul datei de 20 decembrie), media regionala va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne si nocturne caracterizeaza o vreme apropiata de normalul termic al perioadei. 

Nu sunt estimate decat precipitatii slabe, mixte, posibile in unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoza. 
 
Maramures

Pornind de la -1 grad pe 16 decembrie, media maximelor diurne va urca spre 4 grade pe 19 si 20 decembrie, apoi va scadea, ajungand cu putin sub 2 grade in zilele de 24 si 25 decembrie, pentru ca ulterior sa creasca usor. Media minimelor nocturne se va mentine in prima saptamana intre -7 si -5 grade, iar apoi se va situa intre -5 si -3 grade. In aceste conditii, in intervalul de prognoza regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumatate a lunii decembrie. 

In ultimele 3 zile ale intervalului sunt de asteptat precipitatii slabe, mixte. 
 
Moldova
 
Variatia temperaturii aerului va fi redusa pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade intre 15 si 18 decembrie, apoi va oscila in jurul a 2 grade pana pe 25 decembrie, iar ulterior va creste usor, pana la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor suferind o scadere de la -1 grad pe 16 decembrie la -4 grade pe 19 decembrie, iar intre 20 si 29 decembrie se va mentine, cu mici variatii, in jurul valorii de -3 grade. 

In unele zile din a doua saptamana vor fi posibile precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare.

Dobrogea

Cresterea mediei temperaturilor maxime de la 3 grade, pe 16 decembrie, la 6 grade, pe 20 decembrie va fi urmata de o revenire spre 3 grade pe 22 decembrie, iar ulterior vor fi mici oscilatii ale acestei medii, intre 4 si 6 grade. Cele mai reci nopti, cu medii ale minimelor termice de aproximativ -2 grade, se vor semnala in prima saptamana. Dupa data de 24 decembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, minimele nocturne vor deveni, in medie, usor pozitive, situandu-se in jurul valorii de 1 grad. In aceste conditii, regimul termic va fi in general cel normal pentru aceasta perioada a anului. 

Vor fi conditii de precipitatii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicata intre 24 si 28 decembrie. 
 
Muntenia

Media temperaturilor maxime va creste intre 16 si 20 decembrie, usor si treptat, de la 3 la la 5 grade, interval in care minimele nocturne se va mentine la medii de -4...-3 grade. In intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termica diurna de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta sa creasca din nou spre 5 grade. Pe parcursul noptilor celei de-a doua saptamani se vor inregistra temperaturi minime medii in jurul a -2 grade. In ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoza va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumatate a lunii decembrie. 
In prima saptamana nu vor fi precipitatii, iar in a doua saptamana acestea isi vor face aparitia predominant sub forma mixta si numai pe areale restranse. 
 
Oltenia
 
Regimul termic va fi normal spre usor mai cald, cu temperaturi medii diurne pozitive. Astfel, in primele 5 zile ale intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va creste de la 2 la 6 grade, intre 21 si 25 decembrie va avea loc o racire ce va readuce aceasta medie la 2 grade, iar in ultimele 3 zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime ceva mai ridicate, pana la o medie de 4...5 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, temperaturile minime nocturne vor fi negative si media lor va varia intre –5 si -3 grade. 

In intervalul 24-29 decembrie, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie si lapovita. 
 
La munte

In prima saptamana, vremea se va incalzi simtitor, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade in zilele de 19 si 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. Dupa 21 decembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor fi ceva mai scazute, osciland intre -1 si 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa intre -6 si -3 grade.
 
Pana pe 24 decembrie nu se estimeaza aparitia precipitatiilor, iar ulterior, pe fondul vremii usor mai calde decat in mod obisnuit, se pot semnala la nivel local lapovite si ninsori slabe in zona inalta, chiar si ploi slabe, trecatoare, la altitudini mai mici. 


16 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.