Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 13-15 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 13-15 decembrie 2013

Sfarsitul de saptamana 13-15 decembrie 2013 vine cu o usoara incalzire in aproape toate regiunile tarii. Posibilitatea de precipitatii este redusa, in schimb sunt conditiile sunt favorabile formarii cetii si a chiciurei.
 
Vremea vineri 
 
Vineri in cea mai mare parte a tarii valorile termice vor fi in jurul celor normale ale perioadei, iar la deal si la munte se vor situa chiar peste mediile climatologice. In nord-vest si centru insa, local vremea va fi rece temperaturile mentinandu-se negative chiar si la amiaza.

Temporar, cerul va fi noros in estul si sud-estul tarii, insa doar pe arii restranse in special la inceputul zilei, in Dobrogea vor mai fi precipitatii mixte, slabe. In zonele joase de relief din vest, nord-vest si centru cerul va fi acoperit de nori josi, stratiformi si vor fi conditii de ceata. Vantul va avea unele intensificari doar pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 5...minus 4 grade in estul Transilvaniei si 6...7 grade in Subcarpatii Moldovei si in Dealurile Crisanei.

Vreme predominant inchisa in regiunile de dincolo de Carpati cu nori josi stratiformi in Campia de Vest si cu ceata in Transilvania. Din aceasta cauza cresterea diurna a temperaturii este mica. Maximele sunt predominant negative in centrul tarii: minus 5 grade la Miercurea Ciuc, minus 2 in Brasov, minus 1,0 grade la Alba Iulia si Cluj Napoca. In sud, mai mult soare in Oltenia si vestul Munteniei unde ca urmare vor fi cele mai mari maxime: 7 grade la Drobeta Turnu Severin, 6 la Ramnicu Valcea si Pitesti, 5 la Craiova si Alxeandria. Innorari temporare in Baragan si maxime de 3 grade la Calarasi si Buzau.

In Dobrogea vreme inchisa, pe arii restranse vor mai fi precipitatii mixte, slabe in special la inceputul zilei. In aceste conditii maximele raman mici, 2-3 grade la Tulcea si Constanta.

In Moldova, temporar, cerul va fi noros in special in jumatatea de sud a regiunii dar nu ploua. Maximele zilei, in jur de 2-3 grade, putin mai mari in Subcarpatii Moldovei: 5 grade la Piatra Neamt.

Vremea vineri in Bucuresti

In capitala va fi o zi normala de iarna din punct de vedere termic. Dimineata vine cu minus 2...minus 1 grad in termometre, iar soarele de peste zi face ca temperatura maxima sa se situeze in jurul valorii de 5 grade. 

Vremea la munte si stratul de zapada

Vremea se incalzeste la munte asa ca temperaturile diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice periodei, deci pozitive. Vor fi 2 grade la Sinaia si Predeal,7 grade la Paltinis, 6 grade la Stana de vale si 1 grad sus pe Ceahlau. Vor fi innorari temporare doar in Carpatii Orientali. Vantul va sufla cu putere doar pe creste. Pe vai si in depresiuni noaptea se vor fi conditii de formare a cetii asociat cu chiciura. In weekend temperaturile continua sa creasca in zona montana astfel ca temperaturile maxime vor fi mult mai mari decat ar fi normal. Tabloul va fi completat si de un cer mai mult senin si soare din plin. Dimineata si noaptea, izolat, pe vai si in depresiuni va fi ceata asociatã cu chiciura.

Stratul de zapada este consistent, asadar la Sinaia 18 cm, Predeal 8 cm, Poiana Brasov 10 cm, Paltinis 40 cm, Arieseni 29 cm, Straja 45 cm. 

Vremea sambata

Sambata valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii decembrie, iar la deal si la munte si local in sud se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in estul tarii si persistente in nord-vest si in extremitatea vestica. In zonele joase, in special din regiunile intracarpatice, se va semnala ceata, local chiar persistenta. Doar cu totul izolat vor fi posibile burnite sau fulguieli. Temperaturile maxime vor fi de la minus 4...minus 2 grade local in Transilvania pana la 7...8 grade in dealurile Munteniei si ale Olteniei.

In capitala, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu minus 5, minus 3 grade dimineata si conditii de ceata si cu 4-5 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab.

Vremea duminica

Duminica in regiunile vestice si centrale vremea va fi relativ rece, in schimb in restul zonelor vor fi valori in general mai ridicate decat cele obisnuite ale perioadei. Cerul va fi partial noros si cu totul izolat si trecator vor fi posibile burnite sau fulguieli. In zonele joase, mai ales dimineata si seara, local va fi ceata. Maximele vor fi de la minus 4...minus 2 grade local in Transilvania, unde ceata va persista si 8...9 grade in dealurile Munteniei.

In Bucuresti, in jur de minus 3, minus 2 grade dimineata si 5...6 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Dimineata si seara va fi ceata.

13 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.