Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 26 octombrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 13-16 decembrie 2013

Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 13-16 decembrie 2013

Incepand de vineri, 13 decembrie 2013, vremea se va incalzi usor, cerul va fi variabil. Izolat va mai ninge slab la altitudini joase. Pe vai se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Vantul moderat va prezenta intensificari cu rafale de peste 70 kilometri pe ora in zona de creasta, viscolind sau spulberand zapada.

La peste 1.800 de metri altitudine temperaturile minime se vor situa intre -12 si -7 grade Celsius, iar maximele intre -5 si 0 grade Celsius. La altitudinele sub 1.800 de metri minimele se vor situa intre -7 si -3 grade Celsius, in timp ce maximele se vor situa intre 0 si 5 grade Celsius.

Stratul de zapada masoara: 65 cm la Balea Lac, 17 cm la Sinaia, 16 cm la Fundata, 8 cm la Predeal si 2 cm la Vf.Omu. Datorita intensificarilor de vant, in zona de creasta, zapada a fost spulberata, iar in zonele adapostite si pe vai sunt formate depozite insemnate de zapada. 

In masivul Fagaras, in urma vantului puternic inregistrat in perioada precedenta ce a viscolit zapada pe creste, pe pantele sudice sunt formate placi de vant ce pot atinge 30-50 cm in grosime iar stratul de zapada poate depasi 1 m in zonele unde s-au creat acumulari. 

In masivul Bucegi stratul depus este de dimensiuni mult mai reduse si doar in anumite zone restranse pot exista acumulari de zapada. 
In zona monitorizata, pe anumite pante suficient de inclinate se pot declansa avalanse de suprafaţa sau curgeri superficia
13 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.