Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 12-14 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru 12-14 decembrie 2013

Joi, 12 decembrie 2013, temperaturile sunt mai mici decat cele obisnuite pentru aceasta perioada a anului, mai ales in nord-vest si centru, dar de vineri vremea intra intr-un proces de incalzire usoara.
 
In estul si sud-estul tarii, cerul va fi mai mult noros iar in prima parte a zilei va mai ninge slab, local in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei si izolat in Moldova si la munte, urmand ca dupa amiaza precipitatiile, mai ales ninsori, sa se restranga la zona Dobrogei. 

In celelalte zone cerul va fi variabil, dar in zonele joase, indeosebi din centru, nord-vest, dimineata si seara se va semnala ceata, izolat persistenta si asociata cu chiciura si fulguieli. Vantul va mai prezenta unele intensificari in prima parte a zilei in Moldova si Dobrogea, dar mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura. Temperaturile maxime, in crestere usoara fata de ziua precedenta, vor fi cuprinse intre minus 4 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in Oltenia.

La vest de arcul carpatic desi temperaturile cresc fata de ieri, in zona de nord-vest si centru inca va fi mai rece decat ar fi normal pentru acesta perioada. Temperaturile maxime se vor situa intre minus 3 grade in depresiunile transilvane si 6 grade cu plus la Resita. Dimineata si seara, in zonele joase de relief din centru si nord-vest, se va semnala ceata, izolat persistenta si asociata cu chiciura si fulguieli.

In sudul tarii, vremea va avea doua fete. In Oltenia soarele va fi destul de prezent astfel ca aici se vor inregistra cele mai mari maxime din toata tara 6...7 grade celsius. In Muntenia insa peste zi cerul va fi mai mult noros, iar dimineata va ninge in jumatatea sa estica. In aceste conditii, la amiaza, termometrele nu vor arata mai mult de 2 grade la Buzau, Slobozia si Calarasi si 5 grade in zona subcapratica la Targoviste si Ploiesti. In prima parte a zilei vantul va sufla tare in Carpatii Meridionali si de Curbura, spulberand zapada deja depusa.

In Dobrogea urmeaza o zi veritabila de iarna. In prima parte a zilei local va ninge slab iar in partea a doua a zilei vor fi si ploi si lapovite. La amiaza vor fi 2 grade la Tulcea dar si in zona litorala la Constanta.

In Moldova temperaturile castiga cateva grade fata de ieri astfel ca in regiune temperaturile maxime vor fi in totalitate pozitive, insa mici, in jur de 1-2 grade, 3 grade la Piatra-Neamt cea mai ridicata valoare. In prima parte a zilei, izolat va mai ninge slab si vantul mai va avea intensificari.

Vremea joi la Bucuresti

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, iar la inceputul zilei vor fi conditii de fulguiala. Maxima va fi de 2...3 grade. 

Vremea joi la munte

La munte vremea in continuare va fi rece pentru aceasta data, chiar geroasa, in special dimineata. La amiaza nu vor fi mai mult de 4 grade cu plus la Paltinis si Stana de vale, minus 1 grad la Predeal, minus 2 grade la Sinaia si minus 4 grade sus pe Ceahlau. Peste zic cerul se va innora incepand din masivele nordice si va ninge in Carpatii Orientali, iar noaptea, pe arii restranse ninsorile vor fi si in restul zonei montane. Vantul va avea intensificari importante pe creste, mai ales in masivele sudice si estice unde va spulbera si viscoli zapada. 

Vremea vineri

Vineri temperatura este in crestere in special la deal si la munte. Maximele, in general in limite normale pentru data din calendar, vor mai fi negative in centrul tarii pana la minsu 5 grade la Miercurea Ciuc si pana la 7 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in estul si sud-estul tarii, unde vor mai fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare insa doar pe arii restranse. Dimineata si seara, in zonele joase de relief se va semnala ceata, pe arii extinse in Transilvania, izolat pesistenta si asociata cu chiciura si fulguieli trecatoare si pe spatii mai restranse in rest.

In capitala, cer variabil cu unele innorari in orele diminetii si regim termic in limite normale pentru aceasta data calendaristica: minus 4, minus 2 grade dimineata si in jurul valorii de 3 grade la amiaza.

Vremea sambata

Sambata procesul de incalzire continua, in special la deal si la munte unde se poate vorbi deja de o vreme mai calda decat normal, cu maxime 8-9 grade chiar 10 in dealurile Munteniei si ale Olteniei. In restul tarii, regim termic normal cu maxime intre 1 si 8 grade cu exceptia Transilvaniei unde e tot rece cu minus 3, minus 2 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in extremitatea de est a tarii, unde izolat vor conditii de ploaie slaba sau burnita. In zonele joase, mai ales dimineata si seara, se va semnala ceata asociata cu chiciura sau nori de nivel jos si izolat vor fi posibile fulguieli sau burnite.

In Bucuresti se mai incalzeste putin, astfel incat temperatura maxima va fi de 5...6 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Dimineata si seara vor fi conditii de ceata.

12 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.