Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 10-12 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru 10-12 decembrie 2013

In urmatoarele zile vremea va intra intr-un proces de racire, fenomen care se va resimti treptat in toata tara.

Cerul va fi variabil, cu innorari si pe arii restranse ninsori slabe, mai ales dimineata in estul, sudul tarii si la munte. Vantul se va simti in majoritatea zonelor, cel mai tare in Moldova, Baragan, Dobrogea si pe crestele montane. Maximele vor fi de minus 5 grade in nordul Moldovei, Maramures si depresiunile Carpatilor Orientali si 7 grade in vestul Olteniei.

Vremea in Bucuresti

Vreme in racire si in Capitala. Dimineata cerul este innorat si sunt conditii de ninsoare slaba. Apoi cerul se va degaja treptat. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade. 

Vremea la munte

Racirea se resimte in toata zona de munte, unde pe timpul noptilor va fi ger. Temometrele nu vor arata mai mult de ...grade la Sinaia, ... la Predeal, ... la Stana de vale, grade la Paltinis si ... grade sus pe Ceahlau. Pe arii restranse, mai ales in prima parte a zilei, vor fi ninsori slabe. Vantul va continua sa sufle cu intensificari, cu cele mai mari viteze pe creste. Spre sfarsitul zilei, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura. 

Vremea pe regiuni

In regiunile la vest de arcul carpatic temperatura este in scadere - destul de mult in comparatie cu ziua de ieri, astfel ca maximele vor fi negative nu numai in depresiunile intramontane, ci si in rest. Valori mai mari, 4-5 grade, vor fi doar in Banat si in sudul Crisanei. Dimineata, in zona montana sunt posibile ninsori slabe. Vantul se va simti in toata regiunea, dar va avea viteze mai mari pe crestele alpine.

In sud, racirea vremii se resimte mai puternic in Muntenia, unde in afara de sosirea masei de aer rece, vantul mai alert isi aduce si el contributia la senzatia de frig. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade la Buzau si Slobozia si 7 grade la Targu-Jiu si Drobeta-Turnu Severin. Mai sunt posibile ninsori izolate in prima parte a zilei.

Si in Dobrogea se raceste destul de mult astazi, iar vantul sprinten va face ca temperatura resimtita sa fie mai mica decat este de fapt. Termometrele vor indica la amiaza 2 grade la Tulcea si 4 la Constanta. Cerul va fi mai mult noros.

In Moldova urmeaza o zi veritabila de iarna, cu maxime negative - de la 0 grade in sud, la Focsani pana la minus 4 grade la Suceava. Ninsorile nu lipsesc in prima parte a zilei. Nu sunt insemnate cantitativ, dar sunt asociate cu vant si astfel tabloul de iarna este complet.

Vremea miercuri

Miercuri, vremea va fi rece pentru aceasta data, geroasa in primele ore ale zilei in nordul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile estice, unde temporar vor cadea precipitatii - ninsori, dar si lapovita, care poate crea conditii de polei. In zonele de munte va ninge. Vantul va mai avea intensificari la munte, in Moldova, Baragan si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 grade in Transilvania si 3 grade in sudul Banatului, Olteniei si al Munteniei. Dimineata si seara, in zonele joase vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, miercuri vremea va fi rece pentru aceasta data. Minus 7 grade dimineata si 1-2 grade cu plus la amiaza. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara, dar conditiile de ninsoare vor fi reduse.

Vremea joi

Joi, cerul va fi mai mult noros in estul si sud-estul tarii, unde pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, in special ninsori. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in nord-vest si centru si izolat fulguieli doar la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime, in crestere usoara, vor fi cuprinse intre minus 4, minus 3 grade in estul Transilvaniei si 7 grade la Drobeta Turnu Severin. In zonele joase, pe arii restranse va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Cerul va fi variabil si in Capitala, cu unele innorari pe parcursul zilei si conditii de fulguiala. Temperatura mai creste putin, minus 3, minus 2 grade dimineata si o maxima de 3...4 grade. 

10 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.