Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 9-12 decembrie 2013

Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 9-12 decembrie 2013

Pentru data de 9 decembrie, in intervalul orar 06 – 22, este emisa o informare privind  intensificari ale vantului si ninsoare viscolita si spulberata.
 
Intervalul 9 decembrie, ora 20.00 - 12 decembrie, ora 20.00:

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, temporar noros si trecator va mai ninge slab la inceputul intervalului. Vantul in general moderat va mai prezenta intensificari la inceputul intervalului, cu rafale de peste 70-80 km/h.

Stabilitatea si evolutia stratului de zapada:

Stratul de zapada masoara: 54 cm la Balea Lac, 17 cm la Sinaia, 15 cm la Fundata, 9 cm la Predeal si 6 cm la Vf.Omu. Din data de 05 decembrie, in zona monitorizata stratul de zapada a crescut cu pana la 21 cm (in masivul Fagaras). Datorita intensificarilor de vant, in zonele adapostite si pe vai sunt formate depozite mai insemnate de zapada. 

La suprafata se regaseste un strat de aproximativ 20 cm de zapada proaspata de tip pulver in masivul Fagaras si aproximativ 8 cm in masivul Bucegi. Sub zapada proaspata se regaseste un strat alcatuit predominant din cristale fine si fatetate, iar spre sol se regasesc cruste de gheata. 

Ca urmare a ninsorilor prognozate din urmatoarele 24 de ore, in masivul Fagaras, se va depunde un nou strat de zapada proaspata usoara, peste cel deja existent, atingand in anumite locuri aproximativ 40 cm. In zonele adapostite si pe vai, depozitele deja existente vor creste datorita ninsorilor viscolite. 

La peste 1800 m, in masivul Fagaras, pe anumite pante suficient de inclinate se pot declansa avalanse de zapada proaspata. 

9 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.