Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 6-15 decembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 6-15 decembrie 2013

Incepand cu data de 6 decembrie, precipitatiile revin in majoritatea regiunilor tarii, mai ales sub forma de ninsoare, dar slabe cantitativ. In acest sens, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori viscolite si vant puternic pentru 6-7 decembrie 2013, pentru 19 din judetele tarii.

Prognoza meteo pe regiuni

Muntenia

Pana in data de 7 decembrie, vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului, respectiv medii ale maximelor de 4 — 6 grade. Media temperaturilor minime, de -5...-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Incepand din 8 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat in timpul zilei, ale caror medii se vor situa intre—2 si 2 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -7...-5 grade, valori in crestere usoara fiind posibile pentru zilele de 13-15 decembrie. Pana spre data de 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori, in general slabe cantitativ.

Oltenia

Pana in data de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor intre 3 si 6 grade. In schimb, media temperaturilor minime, respectiv -5...-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Incepand din 8 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 1 grad, cat si in privinta minimelor, cu medii de -7...-5 grade, valori in crestere usoara fiind posibile pentru ultimele zile. Indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ.

Dobrogea

Incepand din 8 decembrie se estimeaza valori in scadere, cu medii de 0-2 grade, in crestere usoara doar in ultimele zile. In privinta temperaturilor minime, acestea se mentin mai mici decat cele caracteristice primei jumatati a lunii decembrie aproape pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, astfel ca media va fi de -4...-2 de grade. Pana in jurul datei de 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori slabe cantitativ.

Moldova

Pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in general peste cele normale pentru perioada din an, respectiv maxime de 4-6 grade. Dupa data de 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta sunt de asteptat temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 0 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-7 grade. Intre 6 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori slabe.

Transilvania

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7...-6 grade, chiar mai scazute, -10...-8 grade, intre 9 si 12 decembrie. Dupa data de 7 decembrie, regimul maximelor va avea o abatere negativa fata de mediile climatologice, fiind de asteptat medii diurne negative, intre—5 si—2 grade. Incepand cu 6 decembrie, creste probabilitatea de aparitie a ninsorilor, in general slabe cantitativ.

Banat

Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si zero grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-5 grade, valori in crestere usoara fiind estimate pentru 13-15 decembrie. Intre 6 si 9 decembrie, sunt de asteptat precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ.

Maramures

Media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific inceputului de decembrie si va fi de -5...-4 grade. Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -3 si -1 grad, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-6 grade. In data de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicata de ninsori, iar in rest vor fi conditii de ninsori slabe, in special in a doua saptamana de prognoza.

Crisana

Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si zero grade, cat si in privinta minimelor, cu medii intre -8 si -5 grade, valori in crestere usoara fiind estimate pentru 13-15 decembrie. In jurul datei de 7 decembrie va exista probabilitatea cea mai ridicata de ninsori, local chiar mai consistente, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani se mentin conditii de ninsori slabe. Ninsorile, in general slabe, isi vor face aparitia dupa data de 5 decembrie.

La munte

La munte, spre sfarsitul perioadei de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori usor mai ridicate decat cele normale, cu maxime in medie de -2 si 2 grade, iar minime intre -8 si -4 grade. Mai rece va fi vremea in intervalul 7-13 decembrie, cand media valorilor nocturne va cobori sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi intre -10 si -6 grade. Probabilitatea de ninsoare va fi mare in special in ziua de 7 decembrie cand ninsorile pot fi local mai consistente.
6 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.