Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 6-9 decembrie 2013

Vremea si stratul de zapada in Bucegi si Fagaras, 6-9 decembrie 2013

In intervalul 6 decembrie, ora 6.00 - 7 decembrie, ora 14.00, in Bucegi si Fagaras va fi in vigoare o avertizare cod galben de ninsori viscolite si intensificari ale vantului.

In intervalul 6 decembrie, ora 20.00 - 9 decembrie, ora 20.00, vremea se va raci accentuat. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei de sambata, 7 decembrie si luni, 9 decembrie va ninge. Local cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate. Vantul va prezenta intensificari sustinute cu rafale de peste 70 kilometri pe ora si peste 90-100 kilometri pe ora in zona de creasta, viscolind zapada.

Stabilitatea si evolutia stratului de zapada

Stratul de zapada masoara 33 centimetri la Balea Lac, 7 centimetri la Sinaia, 4 centimetri la Fundata, 2 centimetri la Predeal, iar la Varfu Omu este discontinuu. Stratul de zapada este alcatuit predominant din cristale fine si fatetate, iar in zona de creasta pe alocuri se intalnesc placi de vant intercalate in strat.

Ca urmare a ninsorilor prognozate, in urmatoarele zile se va depune strat nou de zapada, care in unele zone poate depasi 20-30 centimetri. Vantul intens va spulbera zapada, astfel incat in zonele adapostite se vor forma depozite mai insemnate.
6 decembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.