Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekend-ul 15-17 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru weekend-ul 15-17 noiembrie 2013

In weekend-ul 15-17 noiembrie, vremea se apropie tot mai multe de caracteristicile specifice acestei perioade, desi temperaturile vor fi ceva mai mari decat media multianuala pentru luna noiembrie.

Vineri, in regiunile intracarpatice vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, in timp ce in rest valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice. Astfel, la amiaza vor fi numai 5 grade in nordul Moldovei si 14 grade in Dealurile de Vest. In sudul si sud-vestul tarii se va innora temporar si izolat va ploua slab, iar vantul se mentine alert. In rest, ziua se anunta placuta, in general cu soare.

In Capitala, vremea va fi normala sub aspect termic. Asta insemna nu mai mult de 9-10 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult noros in prima parte a zilei, dar apoi se arata soarele. Vantul se va simti pe tot parcursul zilei – moderat cu unele intensificari.

La munte va fi o zi insorita, cu temperaturi in usoara crestere. Exceptie fac Muntii Banatului si partea vestica a Carpatilor Meridionali, unde norii acopera cerul toata ziua si ar putea sa aduca si cativa fulgi de nea, sus, pe creste. Ziua de sambata vine cu soare in toate masivele montane. Duminica cerul se innoreaza temporar, dar numai trecator si izolat in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Banatului vor mai fi conditii sa ploua slab. Temperatura aerului in aceste doua zile nu se modifica prea mult - va fi rece dimineata, dar la amiaza maximele cresc mult, sub razele soarelui. Vor fi 6-8 grade in statiunile de pe Valea Prahovei si 10-12 grade in Muntii Apuseni.

In regiunile de la vest de arcul carpatic, vremea va fi mult mai frumoasa decat ieri si usor mai calda decat in mod obisnuit la acesta data. Norii sunt rasfirati si lasa loc soareului sa incalzeasca aerul pana la 12-14 grade, mai putin in depresiunile intramontane: 10 grade la Brasov si 7 grade la Miercurea Ciuc. Vantul isi continua intensificarile in sudul Banatului.

Vremea se mentine in general inchisa in sud. Plafonul noros ramane consistent in special in Oltenia, unde ar putea sa cada cativa stropi de ploaie sau sa burniteze, in timp ce in Muntenia treptat se va zari soarele. Vantul, ca si ieri, sprinten – viteze in jur de 35-40 km/h, iar temperaturile vor fi in limite normale: 11 grade la Drobeta Turnu Severin, 10 la Giurgiu si 9 la Craiova, Ploiesti, Buzau, Braila si Calarasi.

Soare si temperaturi aproape de limitele normale vor fi si in Dobrogea. Cerul va fi temporar noros si izolat va ploua slab sau va burnita. In aceste conditii, la Tulcea maxima zilei este de 10 grade, iar la Constanta, de 11. Vantul va avea intensificari.

In Moldova, azi temperaturile cresc putin fata de ieri. Soarele este mai generos, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 grade la Suceava si Piatra Neamt si 9 la Iasi si Vaslui.

Sambata si duminica

Sambata vremea va fi frumoasa in toate regiunile, cu soare cat e ziua de lunga si nori pasageri spre seara si noaptea in nord-est. Dimineata, local in vest si pe arii restranse in rest va fi ceata. In ceea ce priveste temperaturile, acestea depasesc putin mediile multianuale in special in regiunile intracarpatice, astfel incat la amiaza se vor inregistra maxime intre 9 si 14 grade - cel mai mult in zonele deluroase din vest si nord-vest.

In Capitala, sambata va fi o zi frumoasa de tomana, cu soare generos si vant in general slab. Dimineata este mai rece decat precedentele, dar pana la amiaza temperatura va creste pana in jurul valorii de 10 grade.

Duminica, vremea se va mentine in general frumoasa si va fi chiar mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Norii se aduna temporar, dar este loc si pentru soare, iar sansele de ploaie sunt mici. In conditiile in care presiunea atmosferica se mentine ridicata si suntem pe un proces de incalzire, singurul fenomen important ramane ceata – la nivel local in zonele joase din vest si pe arii restranse in rest. Vantul nu trece de moderat, iar maximele termice sunt intre 8 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in dealurile submontane.

Duminica cerul este variabil si in Bucuresti – asadar soarele ne rasfata din nou si ridica mercurul din termometre pana in jurul valorii de 11 grade. Dimineata, dar mai ales dupa caderea noptii vor fi conditii de formare a cetii.

15 noiembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.