Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Pronoza meteo pentru intervalul decembrie 2013 - februarie 2014

Pronoza meteo pentru intervalul decembrie 2013 - februarie 2014

Prognoza meteo pentru intervalul decembrie 2013 - februarie 2014, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, estimeaza ca vom avea parte de o iarna geroasa, cu precipitatii peste medie. 

Decembrie
 
Se estimeaza ca temperaturile inregistrate vor fi usor sub cele medii anuale in regiunile nordice, nord-est, dar si in centrul tarii. Locuitorii regiunii Transilvania vor avea parte de o vreme geroasa, respectiv cu temperaturi de -10 grade. În zona de vest, sud si sud-est se estimeaza un regim termic apropiat de cel normal, ceea ce reprezinta temperaturi maxime, la inceputul lunii decembrie , intre 2 si 8 grade si minime, la finalul lunii, cuprinse intre -6 si 3 grade.

Precipitatii mai importante cantitativ se vor inregistra in zonele de sud-est si in cele centrale.
 
In Banat temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de litri 25...65 pe metrul patrat.

In Crisana temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -2...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor 25..55 de litri pe metrul patrat.

In Maramures temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...0 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 35-70 litri pe metrul patrat.

In Transivlania temperatura medie a lunii se va situa in jurul a  -5...-1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...70 litri pe metrul patrat.

In Oltenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 40...80 litri pe metrul patrat.

In Muntenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -3...2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 25...55 litri pe metrul patrat.

In Dobrogea temperatura medie a lunii se va situa in jurul a 0...4 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...35 litri pe metrul patrat.

In Moldova temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -5...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...40 litri pe metrul patrat.
 
 
Ianuarie
 
Temperaturile vor fi, in general, apropiate de cele normale, dar in sud si in est, datorita unui val de aer cald, mercurul din termometre va urca usor peste mediile climatologice. Totusi, nu trebuie sa uitam ca luna ianuarie este cea mai rece luna din an.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.
 
In Banat temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -3...0 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 25...55 litri pe metrul patrat.

In Crisana temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -3...-1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 35...55 litri pe metrul patrat.

In Maramures temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -4...-3 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 35...70 litri pe metrul patrat.

In Transivlania temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -6...-2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...70 litri pe metrul patrat.

In Oltenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -3...-1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 35...65 litri pe metrul patrat.

In Muntenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -6...-1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 25...45 litri pe metrul patrat.

In Dobrogea temperatura medie a lunii se va situa in jurul a 0...4 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...35 litri pe metrul patrat.

In Moldova temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -7...-2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...30 litri pe metrul patrat. 

Februarie
 
Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi local excedentare in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.
 
In Banat temperatura medie a lunii se va situa in jurul a 0...2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...55 litri pe metrul patrat.

In Crisana temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -2...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 25...45 litri pe metrul patrat.

In Maramures temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...0 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 35...70 litri pe metrul patrat.

In Transivlania temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -5...0 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...45 litri pe metrul patrat.

In Oltenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 30...70 litri pe metrul patrat.

In Muntenia temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -3...1 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 25...50 litri pe metrul patrat.

In Dobrogea temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -1...2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...40 litri pe metrul patrat.

In Moldova temperatura medie a lunii se va situa in jurul a -5...2 grade Celsius, iar precipitatiile in jurul valorilor de 20...35 litri pe metrul patrat.
 

14 noiembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.