Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie 2013 a fost realizata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale  Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
Banat

In primele zile, desi temperaturile vor scadea usor si treptat, vremea se va mentine totusi mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie. In jurul datei de 14-15 noiembrie racirea se va accentua, maximele diurne coborand spre o medie de 8...9 grade.
 
Pe 16 noiembrie, o usoara crestere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de aproximativ 10 grade, ce se vor mentine relativ constante pana la sfasitul intervalului de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, de la valori de 10 grade in prima noapte, pana spre 5 grade pe 15 noiembrie, dupa care se vor mentine relativ constante. 

Probabilitatea de precipitatii pe arii extinse va fi semnificativa in jurul datelor de 11, 13, 14, 19 si 21 noiembrie. 

Crisana

In primele zile, mediile temperaturilor diurne vor marca o scadere, de la 17 grade pana la 9 grade, in medie, iar ale celor nocturne vor scadea de la 9 la 4 grade Clesius. In jurul datei de 16 noiembrie maximele termice vor marca o crestere cu 2...3 grade, atingand valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, de aproximativ 10 grade Celsius ziua si 4 grade noaptea. Incepand cu 16 noiembrie valorile termice se vor mentine relativ constante, in jurul unor medii de 8...10 grade ale maximelor diurne si de 2...4 grade ale minimelor nocturne, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 

Probabilitatea de ploaie se va mentine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 11, 13, 14, 19 si 21 noiembrie. 
 
Transilvania 

Vemea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada in primele trei zile, cand temperaturile maxime se vor situa intre 13 si 15 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 6 grade, in medie. Pe 14 noiembrie, se va produce o racire accentuata, astfel ca maximele termice nu vor mai depasi 10 grade, iar minimele vor scadea spre 2...3 grade. Intre 15 si 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 6 si 10 grade, iar ale minimelor vor fi in scadere spre 1 grad Celsius. Dupa data de 19 noiembrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, atingand, la sfarsitul intervalului de prognoza, valori maxime de 5…6 grade si minime de aproximativ -1 grad, valori normale pentru ultima decada a lunii noiembrie. 

Aproape zilnic vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ si doar in jurul datei de 13-14 noiembrie si, din nou, pe 19 noiembrie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse. Dupa 20 noiembrie, in cursul noptilor, creste probabilitatea pentru precipitatii mixte, cu precadere in zona subcarpatica. 

Maramures

Mediile temperaturilor maxime vor marca o scadere, de la 15 grade in prima zi a intervalului de prognoza, spre 8...9 grade pe data de 14 noiembrie. Incepand cu 15 noiembrie, vremea va fi usor mai calda, mediile maximelor diurne atingand valori de 10 grade Celsius, urmand ca din 16 noiembrie pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic diurn sa se mentina la valori relativ constante, de aproximativ 7 grade Celsius. Temperaturile medii nocturne vor scadea de la 6...7 grade in primele nopti, spre 2...3 grade in intervalul 15 – 21 noiembrie, iar la sfarsitul perioadei de prognoza, o noua racire va determina medii ale minimelor de aproximativ 0 grade Celsius. 

Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 11, 13, 14 si 19 noiembrie si intre 21 si 24 noiembrie. In rest, precipitatiile, neinsemnate cantitativ, isi vor face aparitia trecator, pe arii restranse. 
 
Moldova 

In primele trei zile mediile termice vor fi apropiate de normele climatologice pentru aceasta perioada a anului, urmand ca pe 13-14 noiembrie sa scada cu 4...5 grade. Incepand din data de 14 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, mediile maximelor diurne vor avea valori de 7...8 grade. Minimele nocturne vor scadea de la valori de 8...9 grade in primele nopti, pana la 1...2 grade Celsius spre sfarsitul intervalului de prognoza. 

Ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala aproape in fiecare zi a intervalului.

Dobrogea 

In intervalul 11 – 16 noiembrie vremea se va raci treptat de la o zi la alta, astfel incat mediile temperaturilor maxime vor scadea pana la 10 grade pe 15 – 16 noiembrie, dupa care se vor mentine la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, de aproximativ 10...11 grade, pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie similara, marcand o scadere de la 10...11 grade in primele nopti, pana la 5...6 grade in ultima parte a intervalului. 

Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata dupa data de 14 noiembrie. 
 
Muntenia 

Temperaturile maxime vor scadea usor si treptat, de la medii de aproximativ 16 grade in prima zi spre 9...10 grade in data de 15 noiembrie, dupa care se vor situa in jurul acestor medii pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic pentru ultima decada a lunii noiembrie. Regimul termic nocturn va urma o evolutie asemanatoare, fiind in scadere, de la valori medii de 8...10 grade in primele nopti, spre 3...4 grade dupa 16 noiembrie. 

Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ si pe arii destul de restranse, va creste dupa data de 14 noiembrie. 

Oltenia
 
In intervalul 11 – 15 noiembrie va avea loc un proces de racire treptata a vremii, astfel incat maximele diurne vor fi in scadere, de la valori medii de 16 grade in prima zi, pana la 9....10 grade in intervalul 15 – 24 noiembrie. Minimele nocturne vor scadea si ele, de la 8....9 grade la inceputul intervalului, spre 2...4 grade Celsius dupa data de 16 noiembrie. 

Local si temporar va ploua in fiecare zi a perioadei de prognoza. 

La munte 

In primele zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa in jurul a 9...10 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 4...5 grade. Dupa 15 noiembrie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, maximele diurne se vor mentine relativ constant in jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -3...-2 grade Celsius. 
 
Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant ploi in primele zile si mixte dupa data de 15 noiembrie. 

11 noiembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.