Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekend-ul 8-10 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru weekend-ul 8-10 noiembrie 2013

In acest sfarsit de saptamana vremea va fi predominant frumoasa si calda. Valorile termice sunt in crestere la nivelul intregii tarii. Maximele pornesc de la 14 grade in estul Transilvaniei si pe litoral si ajung la 22 de grade in sudul Banatului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane. Dimineata, in zonele joase izolat va fi ceata.

Vremea in Bucuresti

Si in Capitala vreme frumoasa. Dimineata va fi mai racoare decât ieri, 3-5 grade in termometre dar amiaza va fi mai calda: 19 grade maxima zilei, circa 5 grade peste media climatologica. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat.

Vremea la munte

La munte vremea va fi predominant frumoasa si calda pentru aceasta data, valorile termice fiind in crestere fata de ieri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe creste. Sâmbata vremea continua in aceeasi nota: in general frumoasa si mult mai calda decât ar fi normal la aceasta data. Si duminica va fi cald dar cerul va fi mai incarcat de nori si local va ploua slab. Vântul va sufla slab pâna la moderat, cu intensificari trecatoare pe creste. Noaptea si dimineata, izolat in depresiuni si pe vai vor fi conditii de ceata.

Vremea pe regiuni

In regiunile de la vest de arcul carpatic vremea va fi frumoasa si mult mai calda decât ieri. Soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei astfel ca la amiaza, se vor inregistra temperaturi peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, in depresiunile transilvane termometrele vor arata 14...16 grade iar la Resita, la amiaza pot fi chiar 22 de grade celsius. Vântul va avea intensificari doar pe crestele montane.

In sudul tarii se anunta din nou o zi placuta si calda de toamna. Temperaturile maxime, predominat 18-19 grade, cresc fata de ieri, astfel ca abaterile fata de normal ajung la circa 5 grade celsius. Vântul va sufla slab si moderat. In zonele joase de relief, dimineata, cu totul izolat se va produce ceata.

Vreme placuta si in Dobrogea. Cerul va fi in general senin, la amiaza termometrele vor indica 17 grade la Tulcea si 16 la Constanta. La primele ore ale zilei, in zonele joase, cu totul izolat va fi ceata.

Si in Moldova vremea se incalzeste astfel ca locuitorii acestei regiuni vor avea parte de mult soare si temperaturi cu mult mai mari decât ar fi normal la acesta data. Maximele zilei se vor situa in jurul valorii de 17 grade in toata regiunea: 18 grade la Iasi si Botosani si 16 grade la Bacau si 17 grade in mai multe localitati din regiune. Dimineata, in regiunile joase, cu totul izolat se va produce ceata.

Vremea pe doua zile

O zi la fel de frumoasa va fi si sâmbata. Mult soare in toate regiunile tarii si putina ceata in zori la câmpie, pe vai si in ariile depresionare. Sub aspect termic, in continuare o vreme mult mai calda decât ar fi normal la inceput de noiembrie. Maxime peste 15 grade in toata tara pâna la 21 de grade la Timisoara.

In Capitala, vreme mult mai calda decât in mod obisnuit la aceasta data. Soarele va fi prezent toata ziua, iar singurul fenomen care ar putea sa apara este putina ceata matinala. Temperatura aerului va creste de la 5-6 grade dimineata pâna in jur de 20 grade la amiaza.

Duminica desi temperatura mai scade putin fata de sâmbata, in special in vestul tarii, vremea este tot calda pentru data din calendar. La amiaza vor fi valori termice intre 14 grade la Suceava si Bacau si 19 grade in centrul tarii la Târgu Mures si Sibiu. Si aspectul vremii se schimba fata de sâmbata: mai multi nori si chiar si ploi, cu carcater local in vestul, centrul si nordul tarii si razlet in rest.

Si in Capitala se schimba putin vremea: temperatura pierde câteva grade, in jur de 18 grade va fi maxima, dar si asa ramâne deasupra mediei cilmatologice. Cerul va fi mai mult noros dar probabilitatea de ploaie este scazuta. 

8 noiembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.