Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 5-17 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 5-17 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 5-17 noiembrie 2013 a fost realizata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produse numerice de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia. In perioada specificata valorile termice  se vor incadra, in general, in normele climatologice ale perioadei, in majoritatea zonelor tarii. Cu toate acestea, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), o scadere accentuata a temperaturilor va avea loc dupa data de 11 noiembrie, cand in intreaga tara regimul va cunoaste o racire accentuata, iar mercurul din termometre nu va arata mai mult de 10 - 11 grade Celsius, pe timpul zilei.

Banat 

Potrivit estimarilor, dupa primele doua zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, valorile termice vor marca o scadere accentuata, atingand, in medie, maxime diurne de 12 - 14 grade si minime nocturne de aproximativ 4 - 5 grade Celsius, pe 7 noiembrie.

In urmatoarele zile, regimul termic va marca o usoara crestere, cu 3 - 4 grade, dar dupa 11 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata. Prin urmare, la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor inregistra medii de 9 - 10 grade ale temperaturilor diurne si de aproximativ doua grade pentru cele nocturne, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decada a lunii noiembrie. 

Probabilitatea de ploi pe arii extinse si izolat moderate cantitativ va fi semnificativa in jurul datei de 6 noiembrie si, din nou, pe 10 noiembrie. Dupa data de 11 noiembrie vor fi ploi pe arii restranse si slabe cantitativ.

Crisana 

Vremea va fi calda in primele zile, dar apoi se va raci accentuat pe 6 si 7 noiembrie, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 11 - 12 grade ziua si 4 grade noaptea, caracterizand o vreme normala termic pentru prima decada a lunii. 

In intervalul 8 - 10 noiembrie, o noua incalzire va determina o crestere cu 3 - 4 grade a temperaturii aerului, pentru ca, dupa data de 11 noiembrie, regimul termic sa scada usor de la o zi la alta, spre valori diurne de 8 grade si nocturne de doua grade, in medie, la sfarsitul intervalului de prognoza. 

Ploi pe arii extinse, izolat mai importante cantitativ, vor fi pe 5-6 noiembrie si din nou, intre 10 si 12 noiembrie. In rest, ploile se vor semnala sporadic si vor fi nesemnificative cantitativ.

Transilvania 

Valorile termice vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit in primele zile ale perioadei de prognoza, cand vor fi valori maxime de 18 - 21 de grade si minime de 9 - 10 grade. Pe 6 si 7 noiembrie, o racire accentuata va determina scaderea cu 8 - 10 grade a regimului termic, pana la aproximativ 9 grade ziua si 2 grade noaptea. Ulterior, va avea loc o usoara incalzire, iar in intervalul 9 - 11 noiembrie vor fi temperaturi cu 4 - 5 grade mai ridicate. 

Dupa data de 11 noiembrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, pana la maxime de 6 - 7 grade si minime de -2 si 0 grade, valori usor sub cele normale la jumatatea lunii noiembrie. 

Vor fi ploi pe arii extinse pe 5 - 6 noiembrie, iar dupa data de 10 noiembrie precipitatiile, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, insa pe suprafete restranse.

Maramures 

Temperaturile maxime se vor mentine peste normele perioadei in primele zile, cand se vor inregistra medii in jurul a 16 - 18 grade ale temperaturilor maxime si 10 - 11 grade ale celor minime. Pe 6 - 7 noiembrie, vremea se va raci accentuat, spre valori diurne de 10 - 11 grade si nocturne, in medie, de aproximativ 3 grade Celsius, caracterizand o vreme normala termic pentru aceasta data. 

Va urma o usoara incalzire, astfel ca intre 9 si 11 noiembrie temperaturile vor creste cu 4 - 5 grade, pentru ca dupa 11 noiembrie sa scada treptat, atingand la sfarsitul perioadei de prognoza medii ale maximelor de 7 - 8 grade, in timp ce minimele vor cobori spre zero grade Celsius. 

Ploi mai importante cantitativ se vor semnala pe 5 - 6 noiembrie si intre 10 si 12 noiembrie. In rest, precipitatiile, neinsemnate cantitativ, isi vor face aparitia trecator, pe arii restranse.

Moldova 

In primele zile ale intervalului, vremea va fi calda, cu maxime termice care vor atinge, in medie, 18 - 20 de grade Celsius, dar pe 6 si 7 noiembrie vremea se va raci accentuat si nu se vor mai depasi medii diurne de 11 - 12 grade, normale pentru aceasta perioada. In acelasi timp, minimele nocturne vor scadea, de la 11 - 12 grade la inceputul intervalului, spre 3 - 5 grade in jurul datei de 8 noiembrie. 

In urmatoarele zile, temperaturile medii vor creste cu 2 - 3 grade, dar dupa 11 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire treptata. Prin urmare, la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor inregistra 7 - 8 grade ziua si 1 - 2 grade noaptea, in medie, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru jumatatea lunii noiembrie. 

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in general redusa, exceptand data de 6 noiembrie cand sunt de asteptat ploi pe arii extinse, dar si intervalul 11 - 12 noiembrie, cand vor fi ploi slabe, la nivel local.

Dobrogea 

Vremea va fi calda la inceputul intervalului de prognoza, apoi se va raci, iar mediile temperaturilor maxime vor scadea, de la 20 - 21 de grade in primele zile, spre aproximativ 13 grade pe 7 - 8 noiembrie. 

Va urma o usoara incalzire, cu 2 - 3 grade, in medie, pentru ca dupa 12 noiembrie temperatura aerului sa scada usor si treptat, spre 10 - 11 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, scazand de la 12 - 14 grade in primele nopti, spre 4 - 5 grade pe 8 noiembrie si, din nou, in ultimele nopti. 

Ploi mai importante se vor semnala in jurul datei de 6 noiembrie, va ploua si in jurul datei de 12 noiembrie, iar in rest probabilitatea de precipitatii va fi redusa.

Muntenia 

In primele trei zile ale intervalului, maximele termice vor fi de 20 - 22 de grade Celsius, in medie, iar minimele de 10 - 12 grade Celsius si vor caracteriza o vreme calda pentru prima decada a lunii noiembrie. In urmatoarele doua zile, valorile termice vor scadea, spre 14 grade ziua si 3 grade noaptea pe 7 - 8 noiembrie, pentru ca apoi sa creasca din nou cu 2 - 3 grade. 

Dupa 11 noiembrie, vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata, ce va determina spre 16 - 17 noiembrie valori medii diurne de 9 - 10 grade, si minime nocturne de 2 - 3 grade Celsius. 

Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va fi mai mare in jurul datei de 6 noiembrie. In restul intervalului, doar izolat si trecator va ploua slab, cel mai probabil dupa 11 - 12 noiembrie.

Oltenia 

Vremea va fi calda in primele zile ale perioadei de prognoza, cand valorile termice diurne vor atinge, in medie, 21 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10 - 12 grade. Apoi, temperaturile maxime vor scadea si se vor situa in jurul unei valori medii de 13 grade Celsius ziua, respectiv 3 grade noaptea, in zilele de 7 si 8 noiembrie. 

In urmatoarele zile regimul termic va marca o usoara crestere, de 2 - 3 grade, dar dupa data de 11 noiembrie temperaturile maxime vor scadea, spre medii de 8 - 9 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Mediile temperaturilor minime vor fi de 5 - 6 grade intre 10 si 14 noiembrie, cu tendinta de scadere spre 2 grade Celsius in ultima zi a prognozei. 

In zilele de 5 si 6 octombrie va ploua pe arii mai extinse, iar apoi probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ, pe arii restranse, va creste dupa 11 octombrie.

La munte 

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la inceputul intervalului, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 12-14 grade, iar mediile minimelor vor fi de 4 - 6 grade. Pe 6 si 7 noiembrie vremea se va raci, temperaturile diurne vor scadea spre 2 - 3 grade, iar cele nocturne vor fi usor sub zero grade Celsius. 

Ulterior, regimul termic va marca o crestere de 4 - 5 grade, pentru ca, dupa zilele de 11 si 12 noiembrie, vremea sa se raceasca usor de la o zi la alta, spre valori maxime de doua grade si minime intre -4 si -3 grade la sfarsitul perioadei de prognoza. 

Precipitatii pe arii extinse, predominant ploi, vor fi pe 5 - 6 noiembrie. Dupa 10 noiembrie, local va ploua slab, iar in ultimele zile ale prognozei vor fi precipitatii slabe mixte.

5 noiembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.