Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2013

Vremea se mentine frumoasa la sfarsitul lunii octombrie, chiar daca joi temperaturile vor scadea, maximele ce se vor inregistra sunt mai mari decat cele specifice acestei perioade.

Miercuri meteorologii anunta din nou vreme frumoasa de toamna si mult mai calda decat ar fi normal pentru acesta perioada. Dimineata, ceata se mentine in zonele joase din sud si est si cu totul izolat in rest. Pe parcursul zilei, cerul este mai mult senin, cu innorari temporare doar in nord-vestul si nordul extrem al teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in nordul litoralului si 26 de grade in Banat. 

Vremea in Bucuresti

In capitala, vremea ramane mult mai calda decat ar fi normal pentru sfarsitul lunii octombrie. Chiar daca dimineata, in conditii de ceata, sunt doar 7...9 grade, soarele de peste zi va face ca la amiaza maxima sa ajunga la 22 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, vremea este placuta in continuare, cu soare si temperaturi mult mai mari decat ar fi normal pentru acesta data. Pe arii restranse mai ales dimineata, pe vai si in depresiuni se va produce ceata. Unele innorari vor aparea dupa lasarea serii in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde doar trecator si izolat va ploua slab sau va burnita. Vantul va sufla slab si moderat si in aceste conditii temperaturile maxime vor fi de 20 de grade la Paltinis, 19 grade la Predeal si Stana de vale, 18 grade la Sinaia, 16 grade la Semenic si 13 grade sus, pe Ceahlau.

Vremea pe regiuni

Locuitorii din vestul lantului carpatic se vor bucura de inca o zi frumoasa si calda de toamna. Ceata matinala de pe vai si din depresiuni nu persista mult timp, asa ca ziua se anunta insorita. Nori ce anunta sosirea frontului rece isi fac aparitia mai ales spre seara in Maramures. Pana atunci, maximele ajung la 18...21 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 26 de grade in Banat, la Resita. 

In sud, inca o zi foarte calda de toamna, cu ceata dimineata in zonele joase de relief si mult soare pe parcursul zilei. Maximele vor avea in continuare valori peste mediile cliamtologice specifice datei calendaristice. 22 de grade vor fi in Buzau, Calarasi si Alexandria si 25 de grade la Pitesti, Ramnicu Valcea si Drobeta - Turnu Severin. 

Si in Dobrogea vremea va fi frumoasa. Va fi soare mult, dar dupa ridicarea cetii. Pentru dupa-amiaza, meteorologii anunta maxime de 21 de grade la Tulcea si 19 la Constanta. Foarte cald va fi si in spatiul dintre Carpati si Prut. Dupa o dimineata cu ceata pe vaile si luncile raurilor, urmeaza inca o zi senina, fumoasa. Astfel, mercurul din termometre urca pana la 21...22 de grade. Vremea se schimba insa la caderea serii - intrarea frontului rece prin partea nordica a regiunii se face simitita prin intetirea vantului, innorari temporare si posibile ploi slabe sau burnite.

Vremea joi si vineri

Joi, presiunea atmosferica inregistreaza o crestere semnificativa, semn al instalarii unei mase de aer rece. Prin urmare scaderea de temperatura este apreciabila la nivelul intregii tari, cam 5 pana la 8 grade mai putin ca astazi. Dar chiar si asa, inca ne vom situa usor peste mediile climatologice. Maximele vor fi cuprinse intre 11 grade la Miercurea Ciuc si cel mult 20 de grade la Drobeta Turnu Severin. Si aspecul vremii se schimba – norii cu plafonul jos vor persista in special in regiunile extracarpatice, unde cu totul izolat va ploua slab sau va burnita. In zonele de relief joase apar din nou conditii de ceata. Cresterea presiunii atmosferice inseamna si o intensificare a vantului in estul si sud-estul tarii. 

In capitala, vremea isi arata o alta fata – vantul se inteteste pe parcursul zilei, norii raman pe pozitii si vor fi posibile ploi slabe sau burnite. In aceste conditii, la amiaza nu se vor depasi 17 grade, valoare apropiata de media climatologica a acestei date, 14 grade Celsius. 

Vineri, prima zi de noiembrie se anunta frumoasa si calda in special la deal si la munte, unde soarele este la datorie. In restul teritoriului, respectiv, la campie, pe vai si in depresiuni, mai ales in primele ore ale zilei, ceata se va asocia cu nori josi si, izolat, ploi slabe sau burnite. Vantul nu mai trece de moderat, iar maximele termice vor fi cuprinse intre 13 grade in Delta Dunarii si 20 de grade in Banat.

In capitala weekendul - dar si luna noiembrie - debuteaza cu nori si ceata, persistente pana la amiaza. Asadar sunt sanse mici de soare si de aici vine si o crestere a temperaturii modesta – pana la o maxima de 16...17 grade.

30 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.