Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekend-ul 25-27 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru weekend-ul 25-27 octombrie 2013

In perioada 25-27 octombrie 2013, vremea se mentine calda pentru aceasta perioada, mai ales in vest, centru si in zonele de deal si munte. In nord-vestul si nordul tarii, in prima parte a zilei cerul va fi variabil, cu unele innorari. In estul, sudul si local in centrul tarii, dimineata va fi ceata si izolat burnita sau ploaie slaba. Vantul va sufla slab pana la moderat, iar maximele vor fi cuprinse intre 12 grade pe litoral si in zonele cu ceata persistenta si 25 de grade in mai multe localitati din vestul tarii. 

Vremea in Bucuresti

Si in Bucuresti avem parte de inca o zi frumoasa si calda de toamna. Chiar daca la primele ore ale diminetii ne trezim cu ceata si 7...9 grade in termometre, soarele isi face datoria pe parcursul zilei si urca temperatura la 18 grade Celsius. 

Vremea la munte

La munte, astazi ne bucuram de o zi calda pentru ultima decada a lunii octombrie si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, dar sunt asteptati mai multi nori in cursul zilei in nordul Carpatilor Orientali. Dimineata si noaptea, in depresiuni si pe vai va fi ceata, posibil asociata cu burnita. Vantul, nu mai mult de moderat. Si in weekend, la munte avem parte de zile frumoase si mai calde decat ar fi normal la aceasta data. Nici macar viteza vantului nu va trece de moderat.

Vremea pe regiuni

In regiunile de la vest de arcul carpatic avem parte in continuare de o zi mai calda decat ar fi normal la acesta data. La primele ore ale diminetii, in Transilvania local va fi ceata si izolat burnita sau ploaie slaba. Maximele vor fi de 18..19 grade in depresiunile transilvane si 24 de grade la Timisoara si la Resita. 

In sudul tarii, o noua zi calda si placuta de toamna, asa cum deja ne-am obisnuit. Si aici dimineata va fi ceata si izolat burnita, iar vantul va suflat slab si moderat. Pana la amiaza este foarte probabil ca ceata sa se ridice, iar soarele generos sa urce temperatura la 18..19 grade in Muntenia si 20-22 de grade Oltenia. O zi frumoasa si in general insorita va fi si in Dobrogea. Chiar daca dimineata sunt conditii de formare a cetii, soarele de peste zi face ca mercurul din termometre sa urce pana la 15 grade la Tulcea si 13 la Cosntanta. Temperaturi usor mai scazute decat in restul tarii sunt prognozate de meteorologi pentru Moldova. Aici, ceata si norii josi stratiformi, treneaza mai mult si impiedica cresterea diurna a temperaturii, astfel incat vor fi doar 16 grade in Bacau, 17 la Focsani si Iasi si 18 la Suceava.

Vremea pe doua zile

Sambata, presiunea atmosferica ridicata confera vremii un aspect in general frumos, in special in vestul tarii si in regiunile de deal si de munte. In zonele de ses, joase, din sud si est, pe vai si in depresiuni, ceata si norii josi treneaza pana catre orele amiezii si ca urmare soarele este mai putin prezent. Vantul va fi in general slab, cel mult moderat. Maximele zilei, comparabile cu cele de astazi sunt in general intre 18 si 23 de grade, posibil mai ridicate in vestul tarii si mai coborate, 14 grade, pe litoral si in zonele cu ceata persistenta. ** In Bucuresti maine dimineata va fi ceata la primele ore. Cerul se va innora temporar, dar sunt si sperante de soare, in special in partea a doua a zilei. Vantul abia se simte, iar amiaza vine cu 18...19 grade. 

Duminica, tara noastra este in continuare in masa de aer cald. Scade insa probabilitatea de producere a cetii, astfel incat maximele mai cresc. Ele se vor incadra in general intre 17 grade in depresiunile transilvane si 22 de grade in mai multe localitati din vestul si sudul tarii.  

Si in Bucuresti ar trebui sa mai scapam de ceata si sa avem mai mult soare, astfel incat 22 de grade este maxima zilei. 

Tendinta

Presiunea atmosferica va fi ridicata in aceste zile, iar transportul de aer cald, tropical, se va mentine pana aproape de sfarsitul saptamanii viitoare. Prin urmare vremea ramane stabila si mai calda decat in mod obisnuit. Totusi trebuie sa avem in vedere ca astazi si maine inca sunt conditii favorabile formarii cetii si a norilor josi, stratiformi, in special in regiunile extracarpatice, unde, se pot mentine chiar pana spre amiaza. In aceste zone, pentru ca soarele va fi mai putin prezent, maximele raman doar la valori de 14-15 grade. In acelasi timp in vestul tarii vor fi 23-24 de grade. De duminica pana aproape de sfarsitul saptamanii viitoare, conditiile de ceata scad, asa ca va fi soare mai mult si temperaturi mai mari, in special in regiunile extracarpatice.

25 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.