Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 21-23 octombrie 2013.

Prognoza meteo pentru perioada 21-23 octombrie 2013.

Meteorologii vin cu vesti bune pentru acest inceput de saptamana. Luni vremea continua sa se incalzeasca usor, ajungand sa fie ceva mai cald decat media pentru aceasta perioada a anului, ploile vor fi putine si slabe cantitativ, iar maximele vor fi cuprinse intre 15 grade in Maramures si 24 de grade in vestul Olteniei.

Vremea in Bucuresti

Temperatura mai creste si in capitala. Va fi o vreme calda pentru aceasta data. Dimineata, 5-7 grade si la amiaza, in jur de 21 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul, slab pana la moderat.

Vremea la munte

La munte vremea este tot mai frumoasa. Se incalzeste, cerul va fi temporar noros si doar izolat va ploua slab, in Carpatii Occidentali si in Carpatii Meridionali. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, pe arii restranse se va semnala ceata. Vantul va sufla moderat, cu intensificari pe creste.

Vremea pe regiuni

In regiunile intracarpatice, cerul se va innora si, izolat si trecator, va ploua slab - cel mai probabil in nord-vest si la munte. Temperatura continua sa creasca usor. La amiaza, valorile termice, in general intre 18 si 20 de grade, depasesc mediile climatologice ale perioadei cu cateva grade.

In sud, cald si frumos. Putina ceata se formeaza dimineata, pe vai si lunci, apoi straluceste soarele toata ziua. Peste 20 de grade vor fi la amiaza: cea mai mare temperatura va fi la Drobeta Turnu Severin, 23 de grade.

La fel si in Dobrogea, soarele mult si temperatura in crestere: 20 de grade la amiaza la Tulcea si 19 la Constanta. Moldova nu face exceptie. Si aici vremea este in general frumoasa si se incalzeste semnificativ: 18 grade vor fi la Suceava si Piatra Neamt, 20 la Iasi si Bacau si 21 la Focsani.

Vremea marti si miercuri

Marti vremea continua procesul de incalzire. Maximele trec de 20 de grade in cea mai mare parte a tarii si ajung frecvent la 23 de grade in sud-vest: la Timisoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova si Slatina. Maxime mai mici, intre 17 si 20 de grade, pe litoral si local in nordul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile nord-vestice si la munte, unde doar izolat va ploua slab. Dimineata, in zonele joase, este posibil sa se formeze ceata.

In Bucuresti marti vremea va fi calda pentru data de 22 octombrie. 9-10 grade dimineata si in jur de 22 la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Miercuri temperatura scade in estul tarii, dar nu atat cat sa coboare sub normal. In restul regiunilor vremea se mentine mai calda decat normalul datei. Temperaturile maxime pornesc de la 14 grade la Suceava si Constanta si ajung la 24 - 25 in extremitatea vestica. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si izolat burnita sau ploaie slaba in estul tarii si la munte. Vantul va sufla mai tare in Banat, Crisana, Dobrogea si nordul Moldovei. In Bucuresti, tot cald si miercuri. Maxima va fi in jurul valorii de 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata vor fi conditii de ceata.

Vremea in Europa

Vreme calda in cea mai mare parte a continentului. Doar in peninsula Scandinava si in nordul Rusiei europene inca persista o masa de aer rece. Si ca urmare doar 3-4 grade sunt maximele la Oslo, Helsinki si Moscova. In acelasi timp in jumatatea sudica a continentului este vreme de vara: frumos si 22 de grade la amiaza la Istanbul, 25 cu soare toata ziua la Atena, 25 si la Roma, dar cu cerul incarcat de nori si 23 la Madrid, unde straluceste soarele. Mai multi nori sunt la Paris, dar nu ploua, iar maxima este de 21 de grade. Temperaturi mai mici, nori si ploi sunt in nord-vestul continentului: 17 grade cu ploaie la Londra, la fel in tarile central-nordice: 18 grade la Berlin si Praga, 15 la Varsovia si 16 la Budapesta.

21 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.