Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekend-ul 18-20 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru weekend-ul 18-20 octombrie 2013

In weekend-ul 18-20 octombrie 2013 vremea se mai imbunatateste fata de restul saptamanii, chiar daca cerul va fi temporar noros si va mai ploua, local in regiunile intracarpatice si izolat in rest. Ploile sunt insa neinsemnate cantitativ. La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va mai avea intensificari in sudul, estul si centrul tarii, cu viteze de 45....50 km/h, iar in zona montana va sufla tare, cu peste 80-90 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 grade in depresiuni si 20 de grade in sudul tarii.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, astazi vedem soarele. Totusi dupa-amiaza nu este exclus sa cada o ploaie de scurta durata. Dimineata ne aduce 10...11 grade in termometre dar la amiaza, in prezenta generoasa a soarelui, maxima creste fata de ieri, 19-20 de grade Celsius.

Vremea la munte

In weekend insa vremea este in general frumoasa. Temperatura aerului scade simbata, mai ales la valorile din cursul noptii dar duminica incepe din nou un proces de incalzire a vremii.  Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.  In cursul noptilor si diminetilor pe vai si in depresiuni poate fi semnalata ceata.

Vremea pe regiuni

In partea vestica si centrala a tarii, cerul va fi mai mult noros si local va ploua slab. La altitudini ridicate, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare iar vantul va sufla cu peste 80-90 km/h. Intensificari ale vantului cu viteze de 45....50 km/h mai sunt posibile si in Transilvania. Temperaturile maxime vor fi intre 12-13 grade in depresiunile transivlane si 19 grade, la Arad si Timisoara.

In sud, soare mai mult dar izolat mai sunt posibile si aici ploi slabe. La amiza, valorile termice, mai ridicate decat ieri, vor fi in general in jur de 19...20 de grade.

Si in Dobrogea, vremea se mai indreapta, soarele apare pe cer si doar izolat sunt conditii de ploaie. Din punct de vedere termic, se poate vorbi de o incalzire fata de ieri cu 2-3 grade: 18 grade la Tuclea si 17 la Constanta.

Pentru Moldova, meteorologii au prognozat ploi izolate si intensificari ale vantului de pana la 45-50 km/h. Maximele vor fi predominat in jur de 17 grade, mai mici in nordul regiunii: Suceava 15 grade.

Vremea sambata

Sambata vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei in Moldova, Dobrogea si la munte. Temperatura insa scade in cea mai mare parte a tarii, in special in regiunile nordestice: 9 grade doar maximele in nordul Moldovei la Suceava. Mai cald va fi tot in Oltenia, 19 grade la amiaza la Craiova si Drobeta Turnu Severin si in alte localitati din sudul regiunii in special. Dimineata, in zonele joase vor fi conditii de ceata.

In capitala, cer variabil si vant slab pana la moderat. Dimineata, 7-8 grade si conditii de ceata. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade.

Vremea duminica

Duminica se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile vestice, estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11-12 grade in depresiunile transilvane si 20 de grade la Timisoara, poate si mai mult in Dealurile de Vest. Dimineata, in zonele joase, cu precadere cele din regiunile extracarpatice, se va semnala ceata, asociata izolat cu burnita.

In Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata, rece, 3-4 grade si conditii de ceata si la amiaza, 16...17 grade. 

18 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.