Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 14-27 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 14-27 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 14-27 octombrie 2013 a fost realizata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

In primele doua zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 21 de grade si minime nocturne de 10...12 grade. La mijlocul saptamânii, in intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineti normale. Incepând cu data de 19 octombrie, incalzirea vremii va mentine, cel mai probabil pâna in jurul datei de 25 octombrie, regimul termic peste cel obisnuit, atât in privinta maximelor, ce vor fi de 19...23 de grade, cât si a minimelor, anticipate in jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, când vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in jurul datei de 22 octombrie.

Crisana

In primele doua zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 20 de grade si minime nocturne de 10...11 grade. La mijlocul saptamânii, in intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineti normale termic. Incepând cu data de 19 octombrie, se va incalzi, vor fi maxime de 18...21 de grade, si minime anticipate in jurul a 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, când vor fi local cantitati de apa mai insemnate si, din nou, intre 22 si 24 octombrie, când se anticipeaza ploi slabe.

Transilvania

In primele zile ale intervalului vremea se mentine mult mai calda decât in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa intre 17 si 19 grade, iar a minimelor intre 7 si 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12...14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4...6 grade vor caracteriza dimineti normale. Incepând cu data de 19 octombrie si posibil pâna spre sfârsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel obisnuit, atât in privinta maximelor, ce vor fi de 15...19 grade, cât si a minimelor, anticipate a se situa intre 4 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie când vor fi local cantitati de apa mai insemnate, dar si in 23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

Maramures

Intervalul de prognoza debuteaza cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18...20 de grade si 8...9 grade noaptea. Vremea se va raci apoi destul de mult, astfel ca intre 16 si 18 octombrie temperaturile medii in jur de 13 grade ziua si de 4...6 grade noaptea se vor situa sub pragul obisnuit. Incepând cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atât in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 16...18 grade, cât si a minimelor, anticipate a fi intre 6 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, insa in 15 si 16 octombrie ploile pot fi mai insemnate cantitativ.

Moldova

In primele zile ale intervalului valorile de temperatura se vor mentine usor mai ridicate decât cele inregistrate in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, atât ziua, când se anticipeaza ca media valorilor maxime se va situa intre 17 si 19 grade, dar si noaptea, când minimele vor fi intre 7 si 9 grade. In data de 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12...14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, pâna spre sfârsitul intervalului de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit, cu maxime in medie de 14...16 grade si minime intre 5 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie când vor fi cantitati de apa mai insemnate, dar si in 22....23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

Dobrogea

Intervalul de prognoza debuteaza cu un regim termic in jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17...19 grade ziua si 10...12 grade noaptea. Dupa scaderea de temperatura anticipata pentru data de 17 octombrie, va creste probabilitatea de a se inregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atât in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 15...17 grade, cât si a minimelor, anticipate a fi intre 8 si 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in intervalul 16-17 octombrie când se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Muntenia

In primele trei zile ale intervalului de prognoza regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade si minime nocturne de 10...11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, in timp ce minimele nocturne se vor incadra intre 6 si 10 grade.

Incepând cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi usor, apoi temperaturile vor evolua in limitele normalului climatologic.
 
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Oltenia

In primele trei zile ale intervalului de prognoza regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade si minime nocturne de 10...11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, in timp ce minimele nocturne de 6...10 grade vor caracteriza dimineti normale pentru aceasta perioada din an. Incepând cu data de 19 octombrie, regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atât in privinta maximelor, ce vor fi de 18...22 de grade, cât si a minimelor, anticipate in jurul a 8...10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 15 si 16 octombrie, dar si in jurul datei de 22 octombrie.

La munte

In general regimul termic se va mentine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime in medie de 9...14 grade si minime intre 3 si 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea in intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi in jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade.

Vor fi posibile precipitatii slabe in mare parte a intervalului, insa in jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ. In aceeasi perioada, pe fondul scaderii de temperatura, vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere la altitudini mari.
14 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.