Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un raport privind prognoza meteo pentru intervalul octombrie-decembrie 2013. Estimarile sezoniere au fost realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia si au un grad de acuratete de aproximativ 60%.

In luna decembrie, regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a Romaniei, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

Temperaturiile medii in decembrie vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade Celsius in Banat, -2 si 1 grad Celsius in Crisana, -1 si 0 grade Celsius in Maramures, -5 si -1 grad Celsius in Transilvania si -1 si 1 grad in Oltenia. Valorile termice vor fi cuprinse intre -3 si 2 grade Celsius in Muntenia, 0 si 4 grade Celsius in Dobrogea si -5 si 1 grad in Moldova.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, iar local in centrul, vestul si sud-estul tarii vor fi posibile valori peste media climatologica.

Precipitatii mai abundente se vor inregistra in Maramures – 85 l/mp, Oltenia – 80 l/mp, Banat – 65 l/mp si Crisana – 60 l/mp. In Muntenia valorile vor fi cuprinse intre 25-55 l/mp, in Transilvania – 20-50 l/mp, in Dobrogea – 25-45 l/mp, iar in Moldova - 20-40 l/mp.
9 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.