Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / La Dolj, nisipuri zburatoare

La Dolj, nisipuri zburatoare

La Dolj, nisipuri zburatoare

In ultimii ani, judetul Dolj a fost supus unui accentuat proces de desertificare. Pana in prezent, 70.000 de hectare de pamant au devenit nisipuri zburatoare.
Specialistii avertizeaza ca procesul va continua, iar principala cauza a fenomenului de desertificare este taierea in masa a copacilor.
Daca in 1977, ponderea padurilor din  din suprafata Doljului era de 12%, acum in urma taierilor masive aceasta este de numai 7%, mult mai mica decat media pe tara, care este de patru ori mai mare.

In cateva localitati precum Sadova, Dabuleni, Marsani si Desa, solul este predominant nisipos si nu retine apa.
Din cauza nisipurilor zburatoare, Doljul este denumit de autoritati: zona crepusculara sau Sahara Romaniei.

Pentru a impiedica procesul de extindere a desertificarii, autoritatile dezvolta ample programe de impadurire. In acest an este programata plantarea a doua mii de hectare de teren.

Sursa: Realitatea TV, 26 ianuarie 2007

26 ianuarie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.