Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 4-5 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 4-5 octombrie 2013

O informare meteorologica valabila pana sambata atrage atentia ca vantul inca va avea intensificari in special in regiunile estice si in zona litoralului, iar temperaturile vor fi si cu 10 ... 15 grade sub mediile multianuale ale perioadei. Pe timpul noptii minimele nocturne vor fi negative, mai ales in regiunile intracarpatice.

In Bucuresti

Frig si in capitala. De dimineata termometrele vor arata 2...4 grade, iar la pranz numai 10...11 grade - cu 10 grade sub media climatologica de referinta. Plafonul noros nu mai este asa de consistent, insa mai sunt conditii de ploaie slaba de scurta durata. 

La munte

Vremea va fi in continuare mult mai rece decat in mod normal pentru aceasta data din an, cu valori termice la amiaza mai scazute decat ieri: minus 7 grade maxima de pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau, 0 grade la Paltinis si Predeal, minus 1 grad la Sinaia cota si 3 grade la Stana de Vale. Plafonul de nori se mai destramna, asa ca se intrezareste si soarele, dar mai sunt posibile si ninsori slabe, local in Carpatii Orientali si pe arii restranse in restul masivelor. Vantul este sprinten indeosebi in zonele de creasta, iar pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

Pe regiuni

In regiunile intracarpatice norii se imprastie si lasa loc soarelui, mai mult in partea vestica, in vreme ce in rest mai sunt posibile precipitatii, chiar si sub forma de ninsoare in Transilvania. Asadar o vreme foarte rece – maxime usor peste 10 grade in localitatile din Campia de Vest si numai 5...6 grade in depresiunile intramontane. 

Vremea ramane deosebit de rece pentru aceasta data si in sudul tarii. Maximele sunt comparabile cu cele de ieri, in jur de 10...11 grade, cand in medie la acesta data ar trebui sa se inregistreze 20...21 de grade. Cerul va fi temporar noros, deci mai vedem si soarele si pe arii restranse vor fi ploi slabe. Vantul va fi linistit, exceptand Baraganul, unde inca sunt posibile unele intensificari. 

Frig patrunzator si in Dobrogea. In aceasta parte a tarii, pe langa temperaturile coborate vantul este sprinten, astfel la nivel de perceptie va fi mult mai frig. Termometrele vor arata 10 grade la amiaza. Cerul ramane innorat si sunt posibile ploi slabe. 

Vreme asemnatoare si in Moldova – Cer mai mult noros, pe arii restranse ploi, iar in dealurile subcarpatice si lapovite sau ninsori. Maximele termice sunt de numai 9 gade in Galati si Iasi, 8 in Bacau, 7 grade in Piatra Neamt si de 6 la Suceava. La fel, vantul alert mai fura si el din gradele si-asa putine. 

Vremea vineri si sambata

Vineri, soarele se arata generos intr-o buna parte din tara, dar temperaturile se mentin in continuare foarte scazute pentru data din calendar. De dimineata vor fi si minus 6 grade in depresiuni si va fi bruma, iar pana la amiaza maximele ajung la valori intre 5 grade in estul Transilvaniei si 14 in vestul Olteniei. In estul si sudul tarii norii se aduna temporar si izolat mai sunt posibile ploi slabe. In Moldova, Dobrogea, Baragan si la munte, vantul va sufla cu intensificari, accentuand si mai mult senzatia de frig. 

In Capitala, foarte frig de dimineata, cand se vor inregistra 0...2 grade. Ziua insa se anunta placuta - soarele se arata printre nori, vantul va fi linstit, iar temperatura maxima va fi de 11...12 grade. 

Sambata presiunea atmosferica va fi ridicata, ceea ce inseamna ca vom avea o zi insorita in aproape toata tara, dar mult mai rece decat in mod obisnuit. Doar in regiunile estice norii se aduna temporar. Nu mai ploua, dar vantul bate cand si cand. Dimineata va fi extrem de rece, cu bruma, iar pe vai si in depresiuni, cu ceata. Peste zi, temperatura creste mai mult, decat in zilele anterioare, astfel maximele termice se vor incadra intre 7...8 grade in depresiuni si 16 grade in sud-vest. 

Sambata, o dimineata cu bruma si zero grade in capitala, apoi soare si o maxima putin mai ridicata decat in zilele precedente, 13 grade. Vantul nu mai trece de moderat sambata in Bucuresti.

3 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.