Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zapade face probeleme in tara: trafic ingreunat, masini blocate in zapada

Zapade face probeleme in tara: trafic ingreunat, masini blocate in zapada

Ninsoarea din noapte de luni spre marti si cea de marti dimineata a luat pe nepregatite autoritatile romane. 
 
Un microbuz scolar care transporta copii la scoala a ramas inzapezit, marti dimineata, in comuna Vintileasca din judetul Vrancea, unde ninge viscolit, pentru scoaterea masinii din zapada intervenindu-se cu un utilaj al primariei.

Microbuzul, care transporta elevi la scoala in comuna Vintileasca, a ramas inzapezit in localitatea Poiana Stoichii.

Circulatia rutiera este ingreunata in judetul Harghita din cauza ninsorii, zapada ajungand pana la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A mai multi soferi au ramas cu masinile blocate in zapada.

Circulatia rutiera pe DN 17, care face legatura intre Transilvania si Moldova, este ingreunata in judetul Bistrita-Nasaud din cauza lapovitei, marti, in timp ce pe crestele din Pasul Tihuta a nins, zapada depunandu-se intr-un strat de cativa centimetri.

In noaptea de luni spre marti a plouat, iar marti dimineata precipitatiile s-au transformat in lapovita si ninsoare. 

Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, se afla la 1.200 de metri altitudine si este traversat de DN 17, cel mai circulat drum din Bistrita-Nasaud.

In judetul Harghita a inceput sa ninga marti dimineata, in jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zapada intre 1 si 5 centimetri in pasurile si trecatorile de pe drumurile nationale din judet.

In mai multe judete din tara ninsoare cazuta ar putea pune probleme mari autoritatilor intrucat contractele pentru deszapezire intra in vigoare abia la data de 1 noiembrie.

1 octombrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.