Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 23 septembrie - 6 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 23 septembrie - 6 octombrie 2013

Prognoza meteo pentru perioada 23 septembrie - 6 octombrie 2013 a fost realizata de catre Administratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului European pentru  Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate  temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a  precipitatiilor. 

Banat

In primele doua zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori usor sub cele normale  pentru ultima decada a lunii septembrie, in medie de 20...21 de grade. Temperaturile se  vor situa peste cele obisnuite in zilele de 25 si 26 septembrie, cand valoarea medie va fi  de 24...25 de grade. Dupa data de 27 septembrie, scaderea de temperatura anticipata va  readuce regimul termic diurn la valori in jurul celor climatologic normale. In privinta  regimului valorilor minime, se asteapta usoare variatii, in jurul mediilor climatologice  (respectiv 10 grade) in prima parte a intervalului, apoi vor fi cateva nopti cu temperaturi in  general peste cele obisnuite, urmand ca inceputul lunii octombrie sa readuca valori in jurul  normelor. 

Ploi mai frecvente vor fi in intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, in celelalte zile  probabilitatea de ploaie fiind destul de redusa.

Crisana

Regimul temperaturilor diurne in urmatoarele doua sapamani va fi caracterizat de valori in  general usor sub cele normale pentru aceasta perioada din an, cu medii ce se vor situa in  jurul a 19 grade. O crestere de temperatura se anticipeaza pentru zilele de 25 si 26 septembrie, cand mediile de 22...23 de grade reprezinta valori mai mari decat cele inregistrate in mod obisnuit. in privinta regimului termic al noptilor se astepta variatii, de la nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale in rest, si anume medii in jurul a 10 grade. 

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de ridicata pe parcursul celor doua saptamani de anticipatie, totusi acestea vor fi mai frecvente si moderate cantitativ intre 29 septembrie si 1 octombrie.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme racoroasa, regimul termic din timpul zilei fiind caracterizat de valori sub cele normale ale perioadei, in medie de 16...17 grade. O crestere de temperatura se anticipeaza in jurul datei de 26 septembrie, cand, cu valori in medie de 22 de grade, pragul climatologic normal va fi usor depasit. Pentru restul perioadei de prognoza, se anticipeaza valori ce vor oscila in jurul celor normale in aceasta perioada din an, cu medii la nivelul intregii regiuni de 18...20 de grade. 

In prima saptamana vor fi variatii destul de importante ale minimelor nocturne, apoi acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. 
Vor fi posibile ploi in mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare in 29 si 30 septembrie si 1 octombrie, cand vor fi moderate cantitativ.

Maramures

Regimul temperaturilor maxime in urmatoarele doua saptamani va fi caracterizat de valori in general sub cele normale pentru aceasta perioada din an, cu medii de 16...17 grade. O crestere de temperatura se anticipeaza in jurul datei de 26 septembrie, cand media de 21 de grade se va situa peste valorile obisnuite. in privinta regimului termic al noptilor se astepta variatii, de la nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale in rest, si anume medii de 9...11 grade.
 
Probabilitatea de ploaie se mentine destul de ridicata pe parcursul celor doua saptamani de anticipatie, totusi acestea vor fi mai frecvente intre 28 septembrie si 1 octombrie, cand ar fi posibila si cumularea izolat a unor cantitati de apa mai insemnate. 

Moldova

In saptamana 23-29 septembrie vremea va fi in general racoroasa, cu maxime termice, in medie, de 16...17 grade. O crestere de temperatura este prognozata pentru data de 26 septembrie, cand media de 20 de grade se apropie de norma termica a datei. in 
saptamana 30 septembrie- 6 octombrie nu vor fi variatii termice importante, astfel ca maximele vor fi in medie de 18 grade, in jurul normei climatologice pentru aceasta perioada din an. Noptile si diminetile vor fi racoroase in mare parte a intervalului de referinta, cu medii de 6...8 grade, o usoara crestere de temperatura fiind de asteptat in 30  septembrie – 1 octombrie, cand media regionala va fi de 10...11 grade. 

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, cand local pot fi moderate cantitativ. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, pe suprafete restranse. 

Dobrogea

Temperaturile maxime, in medie de 20 de grade, vor caracteriza un regim termic apropiat  de cel obisnuit al perioadei, iar in 26 si 29 septembrie chiar mai ridicat decat normal, cu o medie de 22 de grade. in cazul minimelor nocturne, distributia raportata la valorile climatologic normale indica o abatere negativa, deci o vreme racoroasa pentru 25, 26 si 28 septembrie si medii in jurul normelor perioadei, respectiv 12...13 grade, in restul intervalului. 

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 30 septembrie si 1 octombrie. 

Muntenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu 21...23 de grade, in medie. incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24...26 de grade, valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal. Aceeasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si in cazul minimelor nocturne, care, cu 9...12 grade in medie, se vor situa in jurul valorilor mediate multianual. 

Ploi mai frecvente se estimeaza a fi in jurul datei de 30 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusa. 

Oltenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele obisnuite ale  perioadei, cu 21...23 de grade, in medie. incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26  septembrie va determina o valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal, in medie de  24...26 de grade. Aceasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si  in cazul minimelor nocturne, care, cu 9...12 grade in medie, se vor situa in jurul valorilor mediate multianual. 

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de redusa, cu exceptia zilelor de 30 septembrie si 1 octombrie, cand ploile se pot semnala local.

La munte

Valorile termice se vor mentine destul de scazute in primele zile, atat cele maxime, cu  medii de 7...10 grade, cat si cele minime, cu 2...4 grade. Apoi, o crestere usoara a  temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11...12 grade ziua si 4...6 grade 
noaptea, apropiat de ce ar fi normal in aceasta perioada din an. 

Probabilitatea pentru precipitatii se mentine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptand perioada 29 septembrie-1 octombrie cand ploi moderate cantitativ vor fi pe spatii mai extinse. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecator si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. 
23 septembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.