Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 9-22 septembrie 2013 pentru toate regiunile tarii

Prognoza meteo pentru perioada 9-22 septembrie 2013 pentru toate regiunile tarii

Prognoza meteorologica pentru perioada 9-22 septembrie 2013 a fost emisa de Adminsitratia Nationala de Meteorologie folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

Banat

In primele zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, si se vor situa chiar peste cele obisnuite in zilele de 11 si 12 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24...25 de grade. Aceeasi abatere pozitiva fata de temperaturile climatologic normale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 13...14 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru data de 13 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 22...23 de grade. Noptile si diminetile se mentin relativ racoroase in intervalul 14 - 18 septembrie, cu 9...11 grade in medie, apoi posibil valori mai ridicate. 

Ploi mai frecvente, insotite de descarcari electrice vor fi in intervalele 11- 13 septembrie, respectiv 16 - 18 septembrie. 

Crisana

Regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 22 de grade si se vor situa chiar peste cele obisnuite in zilele de 9 si 11 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24...26 de grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru data de 13 septembrie, se remarca din nou o usoaracrestere a temperaturilor maxime pana la medii de 21...22 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal. Dupa data de 14 septembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, noptile si diminetile vor fi relativ racoroase, cu valori in medie de 9...11 grade. 

Ploi mai frecvente, posibil insotite de descarcari electrice vor fi in intervalele 11- 13 septembrie (cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate), respectiv 16 - 18 septembrie. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi putine si in general slabe.

Transilvania

La inceputul intervalului, regimul termic din timpul zilei va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21 de grade, apoi vor creste spre 23 de grade. Valorile minime vor fi in crestere, astfel ca se vor situa in jurul unei medii de 11 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20 de grade, ceea ce inseamna un regim apropiat de cel normal. Noptile si diminetile se vor mentine relativ racoroase dupa data de 14 septembrie, cu o medie de 8...9 grade. 

Ploi pe spatii mai extinse, posibil insotite de fenomene electrice se vor semnala in perioada 11-13 septembrie, cand vor fi in general moderate cantitativ, dar si intre 16 si 18 septembrie.

Maramures

In zilele inceputului de saptamana regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21...23 de grade. Aceeasi abatere pozitiva fata de temperaturile climatologic normale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 10...12 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 19...20 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal. Noptile si diminetile se mentin relativ racoroase in special pe perioada 14 - 18 septembrie, cu medii de 8...9 grade. 

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalele 11-13 septembrie, cand se vor cumula si cantitati de apa mai insemnate, respectiv in perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat. 

Maramures

In zilele inceputului de saptamana regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21...23 de grade.  Aceeasi abatere pozitiva fata de temperaturile climatologic normale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 10...12 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 19...20 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal. Noptile si diminetile se mentin relativ racoroase in special pe perioada 14 - 18 septembrie, cu medii de 8...9 grade. 

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalele 11-13 septembrie, cand se vor cumula si cantitati de apa mai insemnate, respectiv in perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

Moldova

In primele zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale si chiar peste obisnuitul perioadei, in medie de 22...23 de grade. Aceeasi abatere pozitiva fata de mediile multianuale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 12...13 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru 13...14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20....22 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal, doar in nord fiind ceva mai racoare. Noptile si diminetile vor fi relativ racoroase in perioada 14-16 septembrie, cu medii de 10...11 grade, apoi temperaturile vor fi in crestere usoara. 

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in zilele de 12 si 13 septembrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate, precum si in 17 si 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi in crestere treptata in prima parte a saptamanii, de la medii de 23 de grade la 25...26 de grade, urmand a caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada din an, in special in partea continentala a regiunii. Apoi regimul termic va marca o scadere, care va determina inregistrarea unor valori in jurul mediilor multianuale, respectiv 22...23 de grade. Minimele nocturne se vor situa in primele zile in jurul a 15...16 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie. 

Probabilitatea de averse si fenomene electrice va creste in jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului conditiile de ploaie fiind foarte reduse.

Muntenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in crestere in primele zile, cand mediile de 26...27 de grade vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22...24 de grade. Aceeasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si in cazul minimelor nocturne, care se vor situa in primele zile, in medie, intre 13 si 15 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie. 

Averse cu caracter local si descarcari electrice vor fi in jurul datelor de 12-13, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusa. 

Oltenia

In primele zile ale saptamanii vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, cu 26 de grade in medie. Scaderea de temperatura prognozata pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic in jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22...24 de grade. Minimele nocturne se vor situa in primele zile, in medie, intre 13 si 15 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie. 

Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala intre 11 si 13 septembrie, apoi in jurul datei de 17 septembrie. In restul intervalului sunt de asteptat doar ploi slabe, izolate.

La munte

Valorile termice, atat cele maxime, cat si cele minime vor fi in crestere in primele zile ale intervalului, astfel ca se vor inregistra in medie 14...16 grade ziua si 6...8 grade noaptea. Data de 13 septembrie va aduce o scadere a temperaturilor, care se vor mentine relativ constante si normale climatologic, pana la sfarsitul perioadei (ziua in medie 11...13 grade, noaptea 4...6 grade). 

In intervalul 11-13 septembrie sunt de asteptat ploi frecvente si chiar mai insemnate  cantitativ. Pentru celelalte zile se anticipeaza ploi slabe, pe areale restranse. 

9 septembrie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.