Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile din aceste zile anunta venirea toamnei. Vezi prognoza meteo pentru lunile septembrie-octombrie 2013

Ploile din aceste zile anunta venirea toamnei. Vezi prognoza meteo pentru lunile septembrie-octombrie 2013

Ziua de joi, 29 august, sta sub semnul ploilor. Ploile care au inceput miercuri vor continua si spre sfarsitul saptamanii, in majoritatea regiunilor. Aversele vor fi adesea insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Meteorologii spun ca ploile din urmatoarele zile vor face tranzitia catre toamna. Astfel, precipitatiile vor duce la racirea vremii, iar temperaturile nu vor mai depasi 25 de grade Celsius.

Meteorologii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie afirma ca vara se termina la 1 septembrie, atat din punct de vedere calendaristic, cat si climatologic, una dintre caracteristici fiind ca dupa data 1 septembrie nu se mai poate vorbi de canicula.

Temperaturi sub 30 de grade in toate regiunile

Potrivit estimarii meteorologice realizata de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand cu 1 septembrie maximele termice se vor situa in jurul valorii de 22 – 24 de grade Celsius in toata tara, iar pana la sfarsitul saptamanii se vor semnala ploi in toata tara.

Estimarile meteorologice arata ca vom avea parte de o prima luna de toamna cu vreme blanda si precipitatii reduse. Normele climatologice ale perioadei vor fi depasite cu cateva grade mai ales in partea de sud a tarii, astfel ca temperaturile medii vor fi intre 18 si 20 de grade Celsius. Va ploua mai ales in nordul tarii, unde vor cadea intre 60 si 80 de litri pe metru patrat, iar in restul regiunilor cantitatea de precipitatii se va situa intre 40 si 60 de litri pe metru patrat. 

Vremea in luna octombrie 

Luna octombrie va aduce temperaturi apropiate de normele climatologice. In Oltenia si Muntenia, temperaturile medii vor ajunge la 12 grade, iar in Dobrogea acestea vor atinge si 14 grade. Cel mai frig va fi in partea de nord a tarii, unde valorile termice medii se vor situa intre 6 si 8 grade Celsius.

29 august 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.