Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza agrometeorologica pentru perioada 28 august - 3 septembrie 2013

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 28 august - 3 septembrie 2013

In perioada 28 august - 3 septembrie 2013 regimul termic al aerului va fi in general normal pe aproape intreg teritoriul tarii. Temperatura medie diurna a aerului este estimata la 14-23 grade Celsius, cea maxima intre 16-30, iar temperatura minima a aerului este estimata la 7-21 grade Celsius.

In intervalul de timp mentionat sunt posibilitati frecvente de ploi sub forma de aversa, dar si descarcari electrice si intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii. Izolat se vor semnala caderi de grindina si de aversa ce pot depazi 25-30 litri pe metrul patrat.

In conditiile mentionate, procesele vegetative ale culturilor de camp se vor desfasura pe ansamblu normal pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii, indeosebi pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului. De asemenea, pe arealele agricole unde se mentin deficite ridicate de umiditate in sol, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta in general medie  si slaba, cu efecte negative  asupra potentialului productiv al culturilor agricole. 

Recomandari de specialitate

- Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport  si depozitare la produsele agricole de sezon;
- Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
- Continuarea araturilor  si pregatirea terenurilor in vederea insamantarilor de toamna pe suprafetele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului;
- Lucrari de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi  si vita de vie (combaterea bolilor si daunatorilor, erbicidari, tratamente fito-sanitare).
28 august 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.